Ivanti koopt MobileIron en Pulse Secure

ivanti

IT-managementbedrijf Ivanti opent de geldbuidel en koopt MobileIron en Pulse Secure. Daarmee wil het bedrijf zijn device management-capaciteiten drastisch versterken.

De Amerikaanse IT-managementspecialist Ivanti koopt zowel MobileIron als Pulse Secure. Dat maakt het bedrijf zelf bekend. MobileIron gaat over de toonbank voor 872 miljoen dollar. Daarmee krijgen aandeelhouders 7,05 dollar per aandeel vergeleken met de slotkoers op 24 september. De details van de overname van Pulse Secure uit de handen van Siris Capital Group worden niet bekend gemaakt.

MDM en zero trust

Ivanti houdt zich bezig met de automatisering van IT en security van de totale IT-infrastructuur. Die capaciteiten wil het bedrijf nu versterken. MobileIron is een specialist in mobile device management. Het bedrijf focust op mobiele toestellen en Macs, maar kan in een basisaanbod het beheer van zowat alle endpoints aanbieden. De organisatie was één van de eerste grote namen in mobile device management bij de opkomst van smartphones op de werkvloer.

lees ook

MobileIron: ‘Windows-management is geen focus, dankzij Microsoft’

Pulse Secure houdt zich dan weer bezig met toegangsbeheer, wat in deze periode van thuiswerk relevanter is dan ooit. Het bedrijf specialiseert zich in zero trust-omgevingen en biedt onder andere een veilige SSL-VPN-oplossing en een cloudgebaseerd toegangssysteem voor hybride omgevingen.

Ivanti wil met de twee bedrijven een aanbod uitbouwen waarbij klanten beheerde endpoints kunnen uitrollen in een infrastructuur die van overal toegankelijk is. Dat aanbod moet aansluiten bij het bestaande portfolio van de organisatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home