Itsme neemt Leuvens nextAuth over dat focust op MFA in applicaties

Itsme neemt het Leuvense bedrijf NextAuth over, een spin-off van de KU Leuven en Imec dat gespecialiseerd is in multi-factor authenticatie (MFA).

Identiteitsapp Itsme breidt zijn aanbod uit met de overname van NextAuth. Tegelijk wil Itsme zijn eigen end-to-end authenticatieproces versterken met de nieuwe technologie. NextAuth staat bekend om zijn geavanceerde cryptografie als veilige manier voor authenticatie en is een spin-off van de KU Leuven en Imec.

Dankzij de overname van NextAuth breidt Itsme ook haar diensten uit naar partners en klanten die op zoek zijn naar authenticatie-oplossingen die kunnen ingebed worden in hun eigen applicaties. Het gaat bijvoorbeeld om biometrische en wachtwoordloze mobiele multi-factor authenticatie (MFA) geïntegreerd in bancaire applicaties.

Jens Hermans, CEO van NextAuth: “We krijgen vaak vragen over het verschil tussen NextAuth en Itsme. Ons antwoord was dat de Itsme-app de ideale klant is voor de technologie die wij hebben ontwikkeld. Dat we onze oplossing nu daadwerkelijk vleugels kunnen geven via deze samenwerking, is fantastisch nieuws.”

Volgens Itsme CEO Stephanie De Bruyne delen beide bedrijven dezelfde ambitie, namelijk ervoor zorgen dat alle burgers op een veilige en makkelijke manier kunnen inloggen en documenten kunnen ondertekenen. “Bij beide bedrijven is cyberveiligheid vanaf dag één prioritair. Deze samensmelting is dan ook een logische stap.”

De onderzoeksgroep COmputer Security & Industrial Cryptography (COSIC) heeft met Professor Bart Preneel aan het hoofd internationaal een reputatie op vlak van cryptografie uitgebouwd. “Ik ben dan ook zeer verheugd dat technologie die in dit team geboren is, nu een veel bredere toepassing zal kennen door de samenwerking met Itsme.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home