Intellinet wordt nieuwe Belgische GSM-provider voor zakelijke telefonie

Vanaf volgende maand krijgt België er een nieuwe mobiele operator bij. Intellinet lanceert CloudSIM: een specifieke oplossing voor de zakelijke markt die een tandem vormt met hun cloud telefooncentrale. Het resultaat is één telefonie-oplossing die vaste telefonie met mobiel naadloos combineert zonder dat je een app nodig hebt.

Kort even een introductie: Intellinet is al jarenlang een aanbieder van VOIP-telefonie. Ze bieden een slimme telefooncentrale in de cloud aan die groeit met je bedrijf. Zo hoeft je vooraf geen zware investeringen te doen in telefooncentrales en kan je handig extra nummers en toestellen toevoegen. Intellinet ondersteunt ook Unified Communications (UC) zodat je handig applicaties kan integreren zoals bijvoorbeeld Skype for Business.

Geen app nodig

Met CloudSIM gaat de operator een stap verder door mobiele nummers te koppelen aan zijn slimme telefooncentrale. Andere aanbieders werken meestal met een vooraf geïnstalleerde app op een smartphone waarmee je communiceert met de cloud. CloudSIM is een onderdeel van de telefooncentrale zelf, zodat je niet afhankelijk bent van een dataverbinding via een specifieke app. Zaakvoerder Rahul Malik: “Zulke apps vragen zeer veel energie van je batterij en ze werken niet zonder dataverbinding. Wie op de baan is, heeft vaak geen stabiele internetconnectie en mist daardoor oproepen. Dankzij onze slimme simkaart komen we volledig los van datanetwerken en is de connectie altijd verzekerd. Zelfs met een eenvoudig gsm-toestel ben je geconnecteerd met de cloud centrale en profiteer je van de voordelen van het unified systeem.”

Zo kan je eenvoudig je smartphone omvormen tot een extensie van je VOIP-telefooncentrale met behoud van je eigen GSM-nummer. Daarna kies je zelf als gebruiker of je gebruik maakt van een bureautoestel of simkaart, of allebei. Je deelt één voicemailbox en kan meerdere nummers koppelen aan één simkaart. Collega’s zien via de centrale ook onmiddellijk of je in gesprek bent op je mobiel toestel en je kan eenvoudig gesprekken transfereren naar collega’s.

Thuiswerken

Intellinet benadrukt dat CloudSIM ook een handige vervanger kan zijn voor draadloze DECT-telefoons met onvoldoende dekking door bijvoorbeeld een te grote oppervlakte. Alles loopt via de simkaart, waardoor een ‘dumbphone’ genoeg is. Het datavolume dat in je bundel zit, kan je volledig zelf gebruiken. Je hoeft bovendien je mobiel nummer niet meer te delen als je die graag privé houdt. Alle buitengaande oproepen worden gekoppeld aan je vast nummer op kantoor.

Rahul Malik: “Met onze oplossing creëren we een enorm gebruiksgemak voor bedrijven. Het telefoonverkeer wordt veel efficiënter afgehandeld waardoor je indirect ook heel wat kosten bespaart. Onze geïntegreerde oplossing draagt trouwens bij tot een gezondere work-life balance. Zo kan je privé-oproepen en werk gerelateerde calls perfect scheiden dankzij een slimme afhandeling van de caller ID. Klanten die bijvoorbeeld na 22u nog bellen, kan je laten opvangen door het professionele voicemailsysteem of de telefonische permanentiedienst van je bedrijf. Het is dit soort van zelfbeheer en flexibiliteit in professionele communicatie die bedrijven vandaag nodig hebben.”

CloudSIM is verkrijgbaar in drie tarieven en start vanaf 25 euro excl. BTW per maand voor 250 belminuten, ongelimiteerde sms’en en 2 GB data. Duurdere tarieven verhogen de mobiele datalimiet en laten je toe om onbeperkt te bellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home