Intel wimpelt Qualcomm en Arm af

intel

Er komt nog geen overname van Intel. De bedrijfsleiding van de chipreus zou recente aanbiedingen van Qualcomm en Arm hebben afgewezen.

Dat Intel in moeilijk vaarwater zit, is al langer geweten. Concurrenten zien een unieke buitenkans in de huidige situatie bij Intel. Qualcomm jaagde een klein schokgolf door de techindustrie door een overnamebod bij Intel in te dienen. Bloomberg schrijft dat ook Arm een kans zou hebben gewaagd om een deel van Intel binnen te lijven.

De deur gewezen

De waarde van Intel is op een jaar tijd bijna gehalveerd. Daardoor krijgen bedrijven als Qualcomm en Arm het gevoel dat de chipreus van weleer binnen hun bereik ligt. Qualcomm en Arm koesteren zelf ook grote ambities in de pc-industrie. Toch is Intel nog steeds 96 miljard dollar waard. Arm had wel enkel interesse in de productafdeling van Intel, het is niet duidelijk of dat ook bij Qualcomm het geval was.

Volgens Bloomberg heeft de bedrijfstop van Intel zowel Qualcomm als Arm de deur gewezen. Intel trekt, voorlopig althans, dus een streep door de geruchten dat een overname op til zou zijn. Het bedrijf bekijkt andere pistes om het tij weer te laten keren. Een oude bekende wil Intel alvast een duwtje in de rug van vijf miljard dollar geven.

Slapende reus

Intel lijkt wakker te zijn geschoten en kondigde een tweetal weken geleden grote hervormingen aan. De (verlieslatende) Foundry-divisie waar de eigen chipfabrieken worden ondergebracht, zou worden afgestoten. Intel wil verder kosten besparen door zijn 10.000 werknemers de laan uit te sturen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.