Intel profiteert van einde cpu-tekort tijdens coronapandemie

Intel

Intel produceert eindelijk opnieuw voldoende processors om aan de vraag de voldoen, net nu die onder impuls van de coronapandemie flink gestegen is. Het bedrijf kende dan ook een topkwartaal.

Intel zette een fantastisch fiscaal kwartaal neer tijdens de start van de coronapandemie. Q1 van fiscaal jaar 2020 was goed voor een omzet van 19,8 miljard dollar, 23 procent meer dan vorig jaar en ruim een miljard boven de 18,7 miljard voorspeld door analisten. De processorfabrikant profiteert van de lockdown als gevolg van het coronavirus, die best goed getimed is vanuit een productiestandpunt.

Lees ook: Intel-CEO legt uit waarom er onvoldoende processors van de band rollen

Een trage en gedeeltelijk mislukte migratie naar 10 nm zorgde voor capaciteitsproblemen in Intels fabrieken, en die maakten dat er een jaar lang minder Intel-cpu’s van de band rolden dan OEM’s wilden kopen. Net nu de laptopverkoop onder impuls van het telewerk plots in de lift zit, heeft Intel de capaciteitsproblemen eindelijk verholpen. De cpu-bouwer ziet zo een stijging van 14 procent in zijn client computing-divisie. Intel had al grotere verkoopvolumes geanticipeerd dankzij de verholpen capaciteitsproblemen, maar verwachtingen worden nu overtroffen.

Datacenter

Ook de datacenterbusiness leidt vooralsnog niet onder het coronavirus. Integendeel, de omzet in dat segment steeg naar 7 miljard, een stijging van 43 procent vergeleken met de 5 miljard vorig jaar.

Intel ondervindt net als andere chipfabrikanten niet al te veel hinder van de pandemie. Het productieproces van microchips is sterk geautomatiseerd waardoor de fabs zonder al te veel hinder blijven draaien. De productie zou momenteel op 90 procent van wat theoretisch mogelijk is zitten. Terzelfdertijd zijn laptops vandaag een gegeerd goed waarvan de verkoop eerder aanwakkert dan afzwakt door het virus.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home