IBM pakt obstakels AI-implementaties aan met Watson Anywhere-update

ibm watson

IBM heeft zijn Watson AI-tools bijgewerkt om klanten te helpen bij het elimineren van obstakels die hen beletten om op AI gebaseerde technologieën te implementeren.

De nieuwe updates zijn onderdeel van IBM’s Watson Anywhere-initiatief, waarbij AI wordt geschaald naar elk type cloudcomputingplatform. Watson Anywhere wil data toegankelijk maken voor AI, ongeacht waar deze is opgeslagen, aldus Silicon Angle.

Watson Anywhere

IBM heeft Watson Anywhere gebouwd bovenop Kubernetes en stelt klanten in staat data te verbinden, ongeacht de locatie. Bovendien biedt Watson Anywhere toegang tot een reeks microservices, waaronder Watson Openscale en Watson Assistant. Met het open AI-platform Openscale kunnen gebruikers problemen zoals AI-modelbias detecteren en begrijpen hoe AI tot beslissingen komt. Watson Assistant helpt bedrijven bij het bouwen van conversatie-interfaces, zoals virtuele klantassistenten.

Watson OpenScale

Nieuwe functies die aan Watson OpenScale zijn toegevoegd, omvatten onder meer ‘drift detection’. Klanten kunnen hiermee eventuele zorgen over gegevensprivacy en verantwoording van algoritmes wegnemen. De functie laat gebruikers zien hoe ver een AI-model is afgedreven, door de productie- en trainingsgegevens en de resulterende voorspellingen die een model creëert te vergelijken.

Watson Assistant

IBM heeft de Watson Assistant voorzien van een nieuwe Assistent for Voice Interaction-functionaliteit. Hiermee kan een AI-assistent eenvoudig worden aangesloten op een interactief spraakresponssysteem, veelal gebruikt in callcenters. Bellers kunnen in hun natuurlijke taal een vraag stellen en krijgen de antwoorden die ze nodig hebben.

Watson Discovery

Ook Watson Discovery, een door AI-aangedreven zoekproduct, is voorzien van een nieuwe Content Miner-tool. Discovery maakt gebruikt van natuurlijke taalverwerking en machine learning om data in een organisatie te vinden. De nieuwe Content Miner-tool maakt het eenvoudiger om in grote datasets te zoeken naar specifieke inhoud. Denk dan bijvoorbeeld aan tekst of afbeeldingen. IBM noemt het een “vereenvoudigd setup-format” om niet-technische gebruikers te helpen en een begeleide ervaring die de volgende stappen bij het configureren van projecten aanbeveelt.

Cloud Pak for Data

Verder is het geïntegreerde data-analyseplatform Cloud Pak for Data van IBM gecertificeerd voor gebruik op het OpenShift-containerorkestratieplatform van Red Hat. Gebruikers kunnen er volgens IBM zeker van zijn dat alle componenten afkomstig zijn van een ondersteunde bron en geen bekende kwetsbaarheden bevatten. Containers die overal worden uitgevoerd zijn bovendien compatibel met Red Hat Enterprise Linux-omgevingen, ongeacht of deze de hybride, public of private cloud betreffen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home