IBM lanceert serie aan automatiseringstools

IBM's Global Center for Watson IoT in Munich, Germany

Deze week vindt de virtuele conferentie Think Digital 2020 van IBM plaats. De conferentie staat voor een groot deel in het teken van automatisering. In deze dagen lanceert IBM een serie aan producten voor het automatiseren van IT-werkzaamheden, 5G en het edge aanbod. 

IBM had al een set aan Automating IT Operations-producten. Met de nieuwe lanceringen creëert IBM bundels om onder andere de automatiserng van bedrijfsplanningen, werkzaamheden en call centers. Updates en nieuwe producten zijn onder andere:

  • Cloud pak for Data: een platform voor data en analytics dat uitbreidingen heeft toegevoegd voor IBM Planning Analytics om planning, budgettering en voorspellingen te automatiseren
  • Cloud Pak for Automation: dit platform heeft een nieuwe update voor het ontwerpen, bouwen en draaien van automatiserings-apps. Met deze tools kunnen bedrijven artificiële intelligentie inzetten voor onder andere business routing en het vastleggen van data. 
  • IBM Watson Assistant: met de nieuwe update wordt IBM Watson Assistant makkelijker om in te zetten in call centers. De tool krijgt ook een nieuwe functie genaamd ‘autolearning’, die leert van eerdere interacties met klanten om relevante antwoorden te geven

Verbinding tussen 5G en edge computing

Een andere nieuwe ontwikkeling die IBM aankondigt, is dat IBM en Rad Hat hun diensten gaan combineren om 5G-netwerken beter te verbinden aan middelen voor edge computing. Volgens IBM gaan edge computing, 5G-netwerken en multicloud toepassingen samenkomen in elke sector, van de gezondheidszorg tot aan de transportsector. 

Hillery Hunter, CTO van IBM Cloud, beweert dat aanbieders van telecommunicatie hun infrastructuur steeds meer naar de cloud brengen om 5G-diensten aan te bieden en edge computing toe te passen. “Als je edge computing gebruikt, is het essentieel om een platform te hebben dat kan opschalen naar duizenden knooppunten. Daarnaast moet het platform kunnen omgaan met onderbrekingen en gevoelige infromatie beschermen”, aldus Hunter. 

De diensten van IBM en Red Hat komen onder andere samen in de volgende producten:

  • IBM Edge Application Manager: deze tool gebruikt analytics en AI om enterprise Internet of Things workloads te beheren, toepassen en verbeteren.
  • IBM Telco Network Cloud Manager: een applicatie gebouwd op Red Hat OpenShift om virtuele en container netwerkfuncties te ordenen.
  • Diensten voor edge computing, netwerk clouds voor telecommunicatie en de toepassing van 5G.
  • Een IBM Telco Network Cloud Ecosystem die fabrikanten van apparatuur, IT, netwerk- en softwareverkopers samenbrengt voor de samenwerking tussen 5G en edge computing.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home