IBM integreert Project Debater in Watson

ibm project debater 2

IBM is van plan om zijn Project Debater later dit jaar te gaan integreren in de producten van Watson Group. Het gaat om onder andere Watson NLP, Watson Knowledge Studio en Watson Discovery. Het wordt de eerste keer dat Project Debater commercieel wordt ingezet. 

IBM Research introduceerde Project Debater voor het eerst in juni 2018 als een artificiële intelligentie project dat in staat is te debatteren met mensen. In zijn eerste match nam Project Debater het op tegen Dan Zafrir, de Israel International Debate Society president en Noa Ovadia, wie in 2016 nationaal kampioen debatteren werd in Israel.

Zes jaar geleden begon het werk aan Project Debater. Sinds vier jaar kreeg het systeem de capaciteit om met mensen te sparren. Enkele maanden geleden kondigde IBM aan dat Project Debater binnen korte tijd in te zetten was als commerciële tool. Dat wordt werkelijkheid met de producten van Watson Group. Om tot het punt te komen, is Project Debater getraind met miljoenen nieuwsartikelen en andere content. 

Functies van Debater in de Watson producten

In de IBM Watson producten zal Debater Watson’s sentimentanalyses, het maken van samenvattingen en het clusteren van onderwerpen in taal gaan ondersteunen. “Dat zijn de drie kerncompetenties die Debater in staat stellen om te doen waar het goed in is. Je kunt geen argument vormen of debat voeren als je niet in staat bent om onderwerpen te clusteren, als je niet kan samenvatten wat je hebt gehoord en als je geen sentimentanalyse kunt uitvoeren.” Dat verklaart Rob Thomas, algemeen manager van IBM Data en AI tijdens een interview aan VentureBeat

Een andere capaciteit die Project Debater heeft, is dat het AI argumenten kan begrijpen en vervolgens tegenargumenten kan genereren. Deze functie zal vooralsnog geen onderdeel worden van de nieuwe IBM Watson producten. Er is nog geen specifieke datum bekend voor wanneer IBM van plan is om Project Debater te integreren in het Watson productaanbod.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home