IBM boost AI-training in Talent & Transformation-tool

talent it hr

IBM heeft Talent & Transformation ontwikkeld dat bedrijven en werknemers helpt floreren in het tijdperk van artificial intelligence (AI). Het biedt naast AI-vaardigheidstraining ook hulp bij het empoweren van werknemers, transformeren van werkstromen, elimineren van vooringenomenheid en het bouwen van een modern personeelsbestand volgens IBM.

Naar eigen zeggen is IBM Talent & Transformation een manier om AI in te zetten voor HR-doeleinden. Bedrijven zouden meer gebruik moeten maken van de kracht van AI om besluitvorming en interacties met werknemers te vergroten.

Om Talent & Transformation nog meer kracht bij te zetten, wordt er gebruik gemaakt van de IBM Watson Talent suite. Die werd ontwikkeld door experts op het gebied van gedragswetenschappen en AI-organisatiepsychologen. De tool maakt gebruik van analytics en de voorspellende kracht van AI. Iets dat volgens IBM meer diversiteit op de werkvloer zal opleveren en uitsluitsel voorkomt.

Trainen en omscholen

België telt momenteel ruim 50.000 openstaande vacatures, die steeds vaker worden opgevuld met behulp van talentacquisitie en retentie. Tegen 2021 verwacht IBM dat er wereldwijd meer dan 120 miljoen werkenden getraind en zelfs omgeschoold moeten worden als gevolg van AI. Het bedrijf ziet AI de aankomende jaren dan ook als de belangrijkste vaardigheid voor werknemers.


Lees dit: Hoe Infor de productiviteit van elke werknemer wil maximaliseren


Uit een wereldwijd IBM-onderzoek blijkt dat het merendeel van CEO’s AI als grote waarde te zien voor hun HR-afdeling. Toch beschikt naar eigen zeggen slechts 11 procent over de juiste vaardigheden, gegevenswetenschap en machine-learning die nodig zijn om goede invulling te kunnen geven aan AI.

 

 

Gerelateerd:  ‘AI wordt door veel bedrijven verkeerd gebruikt’

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home