‘Huawei bereidt ontslagen binnen VS-onderzoekssite voor’

huawei vs trump

Door de handelsoorlog van Trump en de recente flexibiliteit er rond zorgt ervoor dat Huawei gaat snoeien in het personeelsbestand van de Amerikaanse Futurewei onderzoekssite. Het zou om meerdere honderden mensen gaan over een totaal van 850 werknemers.

Ondanks de recente flexibiliteit van de Amerikaanse overheid rond de handelsoorlog met China, blijft Huawei in het vagevuur opereren. Amerikaanse bedrijven die handel willen drijven met Huawei moeten eerst een aanvraag indienen voor een licentie. Om een licentie te krijgen moet het bedrijf eerst bewijzen dat er geen gevaar is voor de nationale veiligheid.

Steven Mnuchin, US secretary of the treasury, motiveert Amerikaanse bedrijven heel sterk om een licentievoorstel in te dienen om opnieuw handel te drijven met Huawei. Ondanks die zet bericht Wall Street Journal dat Huawei heel wat ontslagen voorbereid aan de Amerikaanse onderzoekssite Futurewei.

Futurewei-site

Volgens bronnen van de WSJ zouden honderden werknemers hun job kunnen verliezen. In totaal werken er 850 mensen op de Futurewei-site. Sommige werknemers die in China werden geboren, krijgen de optie om bij Huawei actief te blijven en naar China terug te keren.

Sinds de handelsoorlog uitbarstte eind mei mogen Futurewei-werknemers niet meer communiceren met het hoofdkantoor in China. Hun werk zou namelijk worden bekeken als Amerikaans tehcnologie ondanks dat er een connectie is met Huawei. Om die reden wilde Futurewei eerder al volgens Reuters volledig onafhankelijk werken van Huawei.

Gerelateerd: VS houdt Huawei op zwarte lijst maar laat nu uitzonderingen toe

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home