HP trekt pc-productie verder weg uit China, maar nog niet helemaal

hp omnibook ultra

Onder druk van geopolitieke spanningen ziet HP zich genoodzaakt zijn productie in China af te bouwen. De pc-fabrikant wil echter niet helemaal uit China vertrekken.

Volgens Nikkei Asia bereidt HP een ‘agressieve productieverschuiving’ uit China voor. Tot vorig jaar lag het grootste deel van de pc-productie in China. De pc-fabrikant besliste vorig jaar al om (een deel van) de productie te verhuizen. Nikkei Asia claimt dat HP op termijn zeventig procent van zijn productie buiten China wil plaatsen. Geopolitieke spanningen tussen de VS, maar ook tussen China en Taiwan liggen aan de oorzaak van die beslissing.

lees ook

HP OmniBook X 14 review: herrezen met superkrachten

In een blog reageert Chief Supply Chain Officer Ernest Nicolas op dat nieuws. Hij bevestigt dat HP beoogt zijn productielijn te diversifiëren, zonder met percentages te zwaaien. De toevoeging van nieuwe productiesites stelt HP in staat het risico van ‘natuurlijke of geopolitieke uitdagingen’ te reduceren. Dat betekent niet dat HP volledig wil wegtrekken uit China, voegt Nicolas toe.

“Onze teams in China zijn en blijven een van onze belangrijkste productie-, engineering- en innovatiecentra. Dankzij de geavanceerde infrastructuur en de pijplijn aan productietalent kan China dienen als onze standaard voor productie waar ons wereldwijde netwerk naar streeft”, leest de blog.

Van Mexico tot Thailand

Nu China niet meer het beloofde land is, spreidt HP zijn productie nu over heel de wereldbol. De productie van zakelijke notebooks is grotendeels verhuisd naar Mexico. Consumentenapparaten blijven nog wel grotendeels in Azië geproduceerd worden. HP heeft een grote fabriek in Thailand en startte onlangs ook productielijnen in Vietnam en India op. Het bedrijf wil de capaciteiten verder uitbreiden in Thailand en een designhub oprichten in Singapore als ‘backup’ voor het team in Taiwan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home