HP overtreft verwachtingen ondanks terugval pc-verkoop

HP zag zijn omzet dit kwartaal stevig terugvallen vergeleken met een jaar eerder. Toch overtreft de pc-fabrikant externe verwachtingen.

De pc-verkoop gaat achteruit en dat heeft ook HP geweten. De kwartaalomzet van het bedrijf daalt voor het eerste kwartaal van boekjaar 2023 tot 13,8 miljard dollar, zo’n 18,8 procent minder dan de zeventien miljard die het bedrijf in dezelfde periode van 2022 binnenhaalde. De winst daalde van 1,1 miljard dollar naar 486 miljoen dollar. Toch is dat geen slecht nieuws: HP doet het immers beter dan analisten op Wall Street hadden geanticipeerd.

Printers doen het goed

De pc- en laptop-afdeling haalt het grootste deel van de centen op, met een omzet van 9,2 miljard dollar. Dat is 24 procent minder dan vorig jaar. Het is ietwat verrassend de printerbusiness die het best heeft standgehouden. Die was goed voor 4,6 miljard dollar: amper vijf procent minder dan vorig jaar. Bovendien is de winstmarge van HP inzake printers licht gestegen.

HP ziet vooral een impact van macro-economische uitdagingen. Daartoe werkt het bedrijf aan een herstructurering die tien procent van het wereldwijde personeelsbestand zijn baan zal kosten. De herstructurering werpt volgens CEO Enrique Lores meteen zijn vruchten af. Op het eerste zicht lijkt het er op dat HP goed gepositioneerd is om de economische recessie vlot te doorwinteren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home