HP Inc. krijgt nieuwe CEO

hp inc

HP’s CEO Dion Weisler stapt op na vier jaar dienst. Gezondheidsproblemen in de familie liggen aan de basis. HP-veteraan Enrique Lores neemt de fakkel over.

HP Inc. krijgt een nieuwe CEO. Dion Weisler zet een stap opzij omwille van gezondsheidsproblemen binnen de familie. Hij keert terug naar Austraië. Weisler werkte bij HP sinds 2012 en was CEO sinds 2015. De nieuwe CEO van de computerreus wordt Enrique Lores, een veteraan binnen het bedrijf.

Lores startte 30 jaar geleden als stagiair bij HP en boude sindsdien een stevige carriére uit. Hij heeft een technische achtergrond en deed al ervaring op in kaderfuncties binnen zowel de Print, Personal Systems als Services-afdelingen van HP. Lores had bovendien mee het stuur in handen tijdens de splitsing van HP in HP Inc. en HPE. Sinds 2015 is hij aan de slag als baas van de Imaging, Printing en Solutions-tak.

HP wijst op de mooie resultaten die Lores in die functie neerzette en zet de ervaring van de nieuwe CEO in de verf. Weisler zal tot 2020 bij HP blijven om de transitie vlot te laten verlopen. Het nieuws komt er op een moment dat HP niet te klagen heeft. Het bedrijf publiceerde gisteren de resultaten voor het derde kwartaal van dit jaar, en scoorde over de hele lijn boven verwachting.

Gerelateerd: HP kondigt nieuwe Elite-toestellen en modulaire monitor aan

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home