Honeywell belooft ’s werelds beste kwantumcomputer halverwege 2020

honeywell

Honeywell is van plan om ’s werelds meest krachtige kwantumcomputer uit te brengen. Dat maakte het bedrijf deze week bekend. Het bedrijf maakte een claim gebaseerd op het beloofde kwantumvolume van 64. Volgens Honeywell is dat het dubbele van wat de huidige beste kwantumcomputer kan leveren. 

Het ziet ernaar uit dat de recordhouder waarover Honeywell het heeft die van IBM is. IBM bedacht de term ‘kwantumvolume‘ en gaf afgelopen januari aan een kwantumvolume van 32 bereikt te hebben. 

“Dankzij kwantumcomputing kunnen we complexe wetenschappelijke en zakelijke uitdagingen oplossen. Er zullen stapsgewijze verbeteringen komen in rekenkracht, gebruikskosten en snelheid”, vertelt Darius Adamczyk, CEO en voorzitter van de raad van bestuur van Honeywell, in een verklaring.

Race naar de beste kwantumcomputer

Kwantumvolume is een meeteenheid die het aantal, de verbondenheid en het lage foutenpercentage van qubits in overweging neemt. IBM kwam met het kwantumvolume omdat alleen het aantal qubits niet voldoende is om te bewijzen dat de ene kwantumcomputer beter is dan de andere. Een kwantumcomputer met veel qubits, maar een groot foutenpercentage zal bijvoorbeeld niet in staat zijn om complexe problemen op te lossen.

De aankondiging van Honeywell wijst ons nogmaals op de grote concurrentiestrijd die momenteel gaande is in de wereld van kwantumcomputers. Honeywell vertelt dat meer dan 100 wetenschappers, engineers en softwareontwikkelaars werken aan het kwantumcomputing project. Met dit team werken ze aan de fysieke hardware en de algoritmes die erop gaan draaien.

Eerste kwantum klant

JPMorgan Chase zal een van de allereerste grote klanten zijn voor een kwantumcomputer. Het bedrijf wil zijn klanten ondersteunen in verschillende financiële diensten. Kwantumcomputing zal het bedrijf hierin een voorsprong opleveren. Het ziet ernaar uit dat JPMorgan de Honeywell kwantumcomputer zal gaan gebruiken. Honeywell werkt momenteel aan een manier waarop kwantumcomputers complexe financiële problemen kunnen oplossen. 

Honeywell geeft aan dat het bedrijf gaat samenwerken met het Azure Quantum aanbod van Microsoft Azure. Eindgebruikers kunnen de klassieke hulpmiddelen van Azure en de kwantumcomputing middelen van Honeywell gebruiken. Hiermee kunnen ze hybride algoritmes gebruiken voor het oplossen van verschillende problemen.

Lees ook: Ontdek wat kwantum-computers voor jou betekenen met Azure Quantum

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home