HMD Connect Pro biedt simkaarttool voor IoT en enterprise

HMD_Connect

HMD Global lanceert vanaf volgende maand HMD Connect Pro. Via een centrale simkaartcontroletool kunnen bedrijven snel en handig simkaarten voorzien voor IoT- en enterprise-gebruik. De kaarten bieden 4G-connectiviteit in 160 landen, verspreid over 600 netwerken.

Eerder dit jaar lanceerde HMD Global al HMD Connect, een internationale simkaart die gebruikers toelaat om voordelig overal ter wereld te roamen. De oplossing werd in beta gelanceerd een half jaar geleden en wordt nu versterkt door HMD Connect Pro.

De roamingfunctionaliteit blijft dezelfde, maar HMD Connect Pro maakt het mogelijk om via een centrale simkaartconsole alle kaarten te beheren binnen het bedrijf. De dienst biedt kostcontrole, fraudedetectie, live diagnostics en veilige verwerking van realtime datagebruik.

Komt snel naar België

Prijzen rond HMD Connect Pro zijn nog niet beschikbaar, maar het bestaande HMD Connect biedt een standaardpakket aan van 9,95 euro om wereldwijd te gebruiken. Daarna kan je incrementeel pakketjes van vijf euro bijkopen naargelang het dataverbruik. HMD Global werkt met drie zones om het datavolume te bepalen per vijf euro: 1 GB in Zone 1, 500 MB in Zone 2 en 250 MB in Zone 3. Welk land in welke zone zit, kan je hier terugvinden.

HMD Connect Pro kan gebruikt worden met eender welke sim-compatibele tool, maar het spreekt voor zich dat HMD Global ook graag zijn Nokia line-up naar voor schuift bij bedrijven. De toestellen dragen haast allemaal het Android Enterprise Recommended-label van Google. Vandaag zitten er ongeveer een 20-tal toestellen in het portfolio. Samen met de lancering van HMD Connect Pro presenteerde HMD Global ook nog drie nieuwe Nokia-smartphones.

De nieuwe dienst is verkrijgbaar in Australië, Finland, Frankrijk, Indonesië, Italië, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. België staat niet in dat rijtje, maar HMD Global verwacht ons land op korte termijn aan het lijstje toe te voegen. Er zijn eerst nog een aantal wettelijke bepalingen die moeten worden afgetoetst om goedkeuring te krijgen.

Tip: HMD Global wil Nokia-smartphones pivoteren richting de zakelijke markt

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home