Hitachi neemt software engineerin-bedrijf GlobalLogic over voor 9,5 miljard dollar

Hitachi

Japanse industriegigant Hitachi heeft een overeenkomst van 9,5 miljard dollar getekend om GlobalLogic over te nemen. Naar verwachting is de deal eind juli rond. 

Hitachi is een grote speler in de industriële sector en maakt allerlei soorten producten, van auto onderdelen tot liften. Ook heeft Hitachi een grote aanwezigheid in de IT markt met zijn Hitachi Vantara tak. Deze kant van het bedrijf verkoopt hardware voor data-opslag en hyperconverged infrastructuur. 

De overname van GlobalLogic is bedoeld om de aanwezigheid van Hitachi in de IT markt nog veel verder uit te breiden. 

Waarom is GlobalLogic zo waardevol voor Hitachi?

GlobalLogic is een engineering-bedrijf dat software-applicaties voor grote enterprises ontwikkelt. Het bedrijf helpt organisaties bij het bouwen van nieuwe software-applicaties om hun technologie initiatieven te ondersteunen. In het klantenbestand van van GlobalLogic staan een aantal grote namen, zoals Qualcomm en Oracle.

Naast de tech-industrie, heeft GlobalLogic ook de nodige expertise in de industriële en automotive sector. Dit maakt het bedrijf een interessante aanwinst voor Hitachi, dat in dezelfde sectoren actief is. De deal brengt onder meer een aantal upsell-kansen mee voor Hitachi. Zo kan Hitachi de producten van GlobalLogic aanbieden aan zijn bestaande automotive en industriële klanten. 

Portfolio aan software producten

De expertises van GlobalLogic vallen samen met snelgroeiende softwaretrends waar veel bedrijven prioriteit aan geven in hun IT roadmaps. In de fabricagesector helpt het bedrijf zijn klanten om digitale tweelingen toe te passen. Daarnaast werkt GlobalLogic aan projecten op het gebied van artificiële intelligentie

Met de overname krijgt Hitachi niet alleen veel expertise, maar ook een portfolio aan softwareproducten. Zo biedt GlobalLogic onder andere een toolkit die het makkelijker maakt om cloud based analytics-omgevingen op te zetten en een set aan software bouwblokken voor het creëren van applicaties in voertuigen. 

Mogelijk wil Hitachi dit deel verder uitbreiden, aangezien software een waardevolle bron van omzet met hoge marges kan zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home