Het beste van Techzine in 2019

techzine 2019

31 december is niet alleen een dag om uit te kijken naar het jaar dat komt, maar ook om terug te blikken op het jaar dat wordt afgesloten. We duiken in ons archief met longreads van 2019 en maken een overzicht van de tien populairste stukken die dit jaar op deze website verschenen.

Het resultaat is een bloemlezing van het beste dat we dit jaar op Techzine te bieden hadden. Van het verleden en het heden van Windows, over de toekomst van TomTom en Google G Suite, tot technische duiding bij nieuwe ontwikkelingen als Wifi 6 en de tiende generatie processors van Intel.

Hoewel sommige stukken al van het begin van dit jaar dateren, zijn ze ook vandaag nog steeds relevant. Veel leesplezier!

Windows 10 1909: terugkeer van het Windows-servicepack

Sinds de lancering van Windows 10 in de zomer van 2015, hield Microsoft er een pittig ritme van twee feature-updates per jaar op na. Dat verliep niet altijd zonder problemen. Vanaf de aankomende herfstupdate gooit de reus uit Redmond het over een andere boeg. Windows 10 1909 betekent de terugkeer van het servicepack en maakt Windows 10-updates opnieuw bedrijfsvriendelijker.

Einde Windows 7: wat je moet weten voor je upgradet naar Windows 10

Binnen amper twee weken loopt Microsofts ondersteuning voor Windows 7 af. Toch is het besturingssysteem nog steeds populair, ook bij Belgische bedrijven. Kan je upgraden naar Windows 10 zonder het hele laptoppatrimonium te vernieuwen? En waar moet je op letten? We zochten het begin dit jaar voor je uit.

Waarom je wél moet upgraden van Windows 7

Wie nog een perfect functionele verzameling Windows 7-laptops heeft, staat vermoedelijk niet te springen voor de verplichte update naar Windows 10. De verleiding om te vertrouwen op een degelijk antiviruspakket, zonder upgrade van het OS is misschien groot. Dat is spijtig genoeg een vergissing.

Zo activeer en configureer je de nieuwe sandbox in Windows 10

Eén van de belangrijkste nieuwe toevoegingen in de Windows 10 mei 2019 update is de sandbox om verdachte bestanden en software te controleren, zonder het besturingssysteem aan te tasten. We leggen uit hoe je aan de slag gaat met de sandbox en de virtuele omgeving helemaal naar je hand zet.

Waarom TomTom vandaag nog steeds springlevend is

De kans is groot dat je vandaag je smartphone als navigatietoestel gebruikt. De klassieke gps-toestellen van vroeger lijken uit het straatbeeld te verdwijnen, maar TomTom blijft springlevend. Hoe evolueert de navigatiespecialist doorheen deze turbulente tijden?

Microsoft Outlook: 10 e-mailtips voor een efficiënte mailbox

E-mails. Ze leiden ons af van waardevoller werk, maar blijven tegelijk onmisbaar. Zelfs met zelfverklaarde e-mailkillers als Slack en consorten, blijft je inbox elke dag vol lopen. Met deze tips voor Microsoft Outlook spendeer je minder tijd aan e-mailbeheer en maak je tijd vrij voor taken die er wel toe doen.

Wifi 6: wat is het en waar is de 802.11 naartoe?

De Wi-Fi Alliance heeft de benaming van de verschillende soorten wifi vereenvoudigd, maar daarmee is de zaak niet meteen overzichtelijker geworden voor wie zich al verdiept had in de oude terminologie. Voortaan weet je maar best wat Wifi 6 betekent. We zetten alles even op een rijtje.

Hoe Intel je opzettelijk misleidt met nieuwe 10e generatiechips

Intel lanceerde nieuwe mobiele processors onder het label van de tiende generatie. De introductie ging gepaard met verwarrende prestatieclaims, terwijl de chips niet op 10 nm gebakken worden zoals hun collega’s met een gelijkaardige naam.

Hoe Google Microsoft Office van de troon wil stoten

Productiviteitssoftware en Office zijn vandaag synoniemen. Daar wil Google verandering in brengen. Het bedrijf heeft een langetermijnplan in de steigers waarmee het Microsoft wil onttronen, en dat begint bij leerlingen in de lagere en middelbare school.

Windows 10 Home of Pro: is het verschil het geld waard?

Zeker in kleinere ondernemingen of eenmanszaken is de lokroep van een consumentenlaptop in de plaats van een veel duurder zakelijk exemplaar soms sterk. Je mist in dat geval Windows 10 Pro, maar is dat wel zo erg?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home