HashiCorp stapt naar de beurs en toont omzetcijfers en snelle groei

HashiCorp

HashiCorp verschijnt binnenkort op de New York Stock Exchange onder ticker ‘HCP’. Samen met de IPO deelt het bedrijf omzetcijfers en groeiprognoses naar toekomstige investeerders.

HashiCorp staat bekend om zijn opensource tools die door grote organisaties worden gebruikt om hun technologie-infrastructuur te automatiseren. De populairste is Terraform, een infrastructure-as-a-code-product voor IT-admins om cloud en on-premisses IT-infrastructuur te configureren. Ze hoeven hiervoor enkel scripts te schrijven in plaats van managementconsoles te navigeren.

Dergelijke platformen groeien sterk in populariteit, wat voor HashiCorp het sein is om richting de beurs te trekken. In hun IPO staan echter heel wat interessante cijfers voor potentiële aandeelhouders die inkijk geven in het bedrijf. Zo steeg de omzet met 75 procent vorig jaar naar 211,9 miljoen dollar. Het verlies steeg ook van 53,4 miljoen dollar naar 83,5 miljoen dollar.

HashiCorp benadrukt wel dat het de verliezen heeft kunnen terugdringen in de eerste jaarhelft van 2021 van 67,3 miljoen dollar een jaar geleden naar 40,5 miljoen dollar terwijl de omzet met 142 miljoen dollar opnieuw aanzienlijk is gestegen.

lees ook

HashiCorp: ‘Onze grootste concurrent is eigenlijk onze opensourcesoftware’

Het bedrijf laat aan investeerders weten dat het de komende jaren nog netto verliezen verwacht omdat het wil blijven investeren in marktopportuniteiten. Volgens HashiCorp opereert het in een markt die vandaag 41,7 miljard dollar waard is en tegen 2026 naar 72,5 miljard dollar zou klimmen.

Eerder dit jaar hebben we al een uitgebreid interview met HashiCorp. Het ziet zich graag als het Zwitserland tussen alle cloudproviders. Omdat al hun tools opensource zijn, kan iedereen ermee beginnen te spelen zonder dat het geld kost. Ontwikkelaars kunnen wat uitproberen en proof-of-concepts uitwerken en presenteren zonder dat management budget moet vrijmaken. Die vrijheid is belangrijk voor HashiCorp om bedrijven te kunnen overtuigen van wat onze tools allemaal kunnen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home