Grote ontslagronde dreigt bij Intel: duizenden banen op de schop

intel ontslag

Het worden bange weken voor het personeel van Intel. Door de dalende verkoop van pc’s en pc-onderdelen gaat de chipmakers fors snoeien in het personeelsbestand.

Volgens bronnen van Bloomberg zou het gaan om duizenden banen die direct gevaar lopen. Daarbij zou Intel de pijlen voornamelijk op zijn sales- en marketingdivisies richten. Vermoedelijk zal Intel bij het publiceren van de kwartaalresultaten op 27 oktober meer informatie geven en kan het afvloeiingsplan al in gang gezet worden. De laatste grote ontslagronde dateerde al van 2016.

Dalende verkoop pc’s

Intel ziet zich genoodzaakt te reageren op de crisis in de pc-markt. De verkoop van laptops, desktops en bijhorende onderdelen daalt fors in 2022. De cijfers verschillen van analysebureau tot analysebureau, maar allen zagen ze wel een daling van vijftien tot twintig procent in het aantal verscheepte pc’s tijdens het voorbije kwartaal. Na de pandemieboom is vooral de vraag op de consumentenmarkt fors gedaald, en een spoedig herstel lijkt er niet in te zitten.

Vervelend voor een chipmaker als Intel die een groot aandeel heeft in de pc-industrie. Maar zij zijn zeker niet de enige die delen in de malaise. Concurrenten Nvidia en AMD hebben al aangegeven dat hun aankomende kwartaalresultaten onder de verwachtingen zullen zitten, en ook pc-fabrikanten kampen met teleurstellende cijfers.

Raptor Lake

Intel blijft wel strijdvaardig. De fabrikant onthulde recent de dertiende generatie van zijn Raptor Lake-desktopprocessoren. Het bedrijf is ook van plan om met de scherp geprijsde Arc A770 en Arc A750 te gaan concurreren op de GPU-markt.

lees ook

Intel verklapt adviesprijs van Arc A750 en geeft meer details over reeks

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home