Google test pauzeknop voor video’s in url-balk Chrome

Google werkt aan een functie waarmee je video’s en muziek van bovenaan in de browser kan pauzeren, ook wanneer ze in een niet-actief tabblad spelen.

In de Canary-versie van Google Chrome test Google een functie voor het pauzeren van video’s, waar ze ook draaien in je browser. Een play-knop naast de url-balk laat je toe om video maar ook muziek te stoppen en te hervatten zonder dat je daarvoor naar de bron van het geluid moet navigeren.

De functie is handig wanneer je bijvoorbeeld muziek speelt via YouTube, maar ook om geluid meteen te dempen als je niet weet waar het vandaan komt. Doorgaans gaat het in dat geval om autoplay-video’s ergens op een website. Sites die daar veelvuldig aan zondigen kan je vandaag ook al het zwijgen opleggen door rechts op een tab te klikken en de website permanent te muten.

De functie wordt getest in een vroege build van Chrome en krijgt de naam Global Media Controls mee. Wie ermee aan de slag wil gaan, moet de Canary-versie downloaden en de flag chrome://flags/#global-media-controls aanvinken. Wees wel gewaarschuwd: erg stabiel is de functie momenteel nog niet.

Gerelateerd: Chrome 75 bevat geheime leesmodus en veiligheidsupdates

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home