Google stopt met indexeren Flash-websites in zoekresultaten

adobe flash

Flash is al langer ten dode opgeschreven, maar nog niet volledig van het web uitgeroeid. Google besluit daarom een handje te helpen, door Flash-content niet langer te indexeren in zijn zoekresultaten.

Het de-indexeren van Flash betekent niet direct dat een website volledig zal worden genegeerd. Wel is het zo dat alle informatie die toegankelijk is via Flash, wordt overgeslagen door de crawlers van Google, aldus TechCrunch. Flash-websites zullen waarschijnlijk ook behoorlijk hard worden gedegradeerd door het algoritme.

Doodzwijgen

Toch zullen de meeste gebruikers geen enkele verandering opmerken. Dat komt deels omdat websites met Flash-service sowieso niet hoog op de lijst staan en daarnaast blokkeren de belangrijkste browsers Flash nu al standaard. Zelfs Adobe, ontwikkelaar van Flash, heeft de handdoek in de ring gegooid. Om de ondergang van Flash te bespoedigen, doet Google voortaan dus alsof het niet bestaat.

Vandaag maakt minder dan 5 procent van de sites wereldwijd nog gebruik van Flash. De meeste websites steunen in plaats daarvan op JavaScript. Dat blijkt uit een eerder onderzoek van W3Techs.

De terugval van Flash blijft zich doorzetten, want in 2011 werd de technologie nog door 28,5 procent van de websites gebruikt. Het is deze grote terugloop in gebruik die vorig jaar ook Adobe heeft doen besluiten de technologie in 2020 niet langer te ondersteunen. 

Flash-games

Ondanks dat de meeste webmasters inmiddels jarenlang geen gebruik meer maken van Flash, is er nog steeds veel oude content te vinden. Liefhebbers van oude Flash-games kunnen nog steeds een game vinden door gericht te zoeken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home