Google, Nvidia en Adobe cancellen grote conferenties

Het belooft een mager eventseizoen te worden nu ook Google, Nvidia en Adobe hun jaarlijkse events hebben afgezegd. De angst voor het coronavirus ligt aan de basis.

Google Cloud Next, gepland voor 6 tot 8 april in San Francisco, gaat niet meer door. Google zegt zijn grootste jaarlijkse conferentie af uit angst voor het coronavirus. Het event lokt jaarlijks zo’n 30.000 deelnemers. Zij zien hun inschrijvingsgeld nu teruggestort, en worden automatisch ingeschreven op een digitaal alternatief. Google plant digitale keynotes en breakoutsessies te voorzien, samen met virtuele expertensessies onder de noemer ‘Google Cloud Next: Digital Connect’.

Ook Nvidia gooit de handdoek in de ring. De GPU Technology Conference (GTC) die van 22 tot 26 maart moest doorgaan in San José in Californië zal net als Google Cloud Next uitsluitend digitaal plaatsvinden. Ook hier krijgen deelnemers hun inschrijvingsgeld terugbetaald. De keynote van Jensen Huang zal al zeker online verschijnen en Nvidia praat momenteel met andere sprekers om ook hun keynotes online beschikbaar te maken. Voor GTC werden zo’n 10.000 deelnemers verwacht.

Adobe

Tot slot voert ook Adobe zijn event in Las Vegas af. Opnieuw neemt een digitaal alternatief de plaats in. Op 13 en 14 mei staat wel een gelijkaardig event in Londen gepland. Voorlopig heeft Adobe de ambitie om dat wel te laten doorgaan.

Facebook kondigde eerder al aan zijn F8-ontwikkelaarsconferentie niet te laten doorgaan en ook MWC in Barcelona werd afgelast. MWC was het eerste grote event dat het slachtoffer werd van de coronavirus-paniek. De late afzegging kwam zonder alternatief en het is nog niet duidelijk in welke mate deelnemers en vooral aanwezige bedrijven aanspraak kunnen maken op terugbetalingen.

Het coronavirus heeft wereldwijd intussen meer dan 90.000 mensen besmet. 48.000 van hen zijn intussen volledig hersteld, iets meer dan 3.000 voornamelijk oudere slachtoffers zijn overleden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home