Google-moeder Alphabet nu ook meer dan 1 biljoen dollar waard

Google

Googles moederbedrijf Alphabet is de vierde Amerikaanse technologiereus die de symbolische grens van 1 biljoen dollar beurswaarde doorbreekt. De prijs per aandeel sloot donderdag af op een recordhoogte van 1451,70 dollar.

Dat meldt Reuters. Alphabet vervoegt daarmee Apple en Microsoft in het clubje van 1 miljard dollar. Ook Amazon zag zijn beurswaarde in september 2018 kort boven die magische grens pieken, maar het aandeel ging daarna weer onderuit.

Op moment van schrijven verhouden de vier Amerikaanse technologiereuzen zich als volgt:

  • Apple (1,4 biljoen dollar)
  • Microsoft (1,3 biljoen dollar)
  • Alphabet ( 1 biljoen dollar)
  • Amazon (931 miljard dollar)

De waardering van Alphabet is onder meer te danken aan optimisme rond Google Cloud. Hoewel het bedrijf een verre derde is in cloudinfrastructuur, na Amazon Web Services en Microsoft Azure, is de kwartaalomzet van Google Cloud op anderhalf jaar tijd verdubbeld tot 2 miljard dollar en worden veel inspanningen geleverd om die groei verder te stimuleren.

De beurswaarde van 1 biljoen dollar volgt minder dan een maand nadat oprichters Larry Page en Sergei Brin aankondigden een stap opzij te zetten en Google-baas Sundar Pichai aanstelden als Alphabet-CEO.

Lees ook: Hoe Google Microsoft Azure en AWS wil evenaren met zijn cloud. Het afgelopen jaar zette Google Cloud enkele belangrijke stappen voorwaarts richting de adoptie door traditionelere enterprise-klanten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home