Google lanceert Chrome 78: veiliger, flexibeler en dark mode

Google Chrome

Google heeft Chrome 78 officieel gelanceerd voor Windows, Mac en Linux. De nieuwe versie van de browser is aanpaspaarder dan ooit, laat je telefoonnummers naar je Androidtelefoon sturen en bevat een te forceren versie van dark mode.

Chrome 78 krijgt een stabiele release. Die wordt gefaseerd uitgerold naar alle Chrome-gebruikers. Naast een heleboel beveiligingsverbeteringen heeft de nieuwe versie van de populaire browser ook enkele praktische nieuwigheden aan boord. De synergie tussen je desktop en je mobiele toestel wordt bijvoorbeeld verder versterkt. Het was al mogelijk om een webpagina van de pc naar de telefoon te sturen. Voortaan kan je ook telefoonnummers selecteren en die naar je smartphone duwen. Een push-notificatie op je toestel geeft dan het telefoonnummer weer, waarna je meteen kan bellen.

Verder wordt Chrome een visueel stuk aanpasbaarder. Je kan dark mode forceren, maar je kan via de instellingen ook in detail gaan en zelf een kleurenpallet aanmaken, achtergronden kiezen en aangeven welke snelkoppelingen er op een nieuw tabblad moeten staan.

Wachtwoordbeveiliging

Verder plant Google de eerder geïntroduceerde Password Checkup-extensie te integreren in deze versie van de browser. Dat wil zeggen dat je automatisch meldingen zal krijgen wanneer je een onveilig wachtwoord gebruikt dat bijvoorbeeld gekend is als gevolg van hacks en in een gelekte database zit. Voor zakelijke gebruikers is het interessant om weten dat Google grote schoonmaak wil maken in de //flags-sectie. Google wil enterprise-gebruikers ertoe aanzetten om in te zetten op beheer via policies, aangezien dat veiliger en efficiënter moet zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home