Google investeert opnieuw 200.000 euro in Molenbeekse codeerschool

Sundar Pichai op bezoek bij Molengeek

Google zet opnieuw zijn schouders onder de codeerschool van MolenGeek, met een nieuwe investering van ruim 200.000 euro. Topman Sundar Pichai was maandag in Molenbeek om de cheque persoonlijk te overhandigen.

MolenGeek wil met de nieuwe steun zijn bestaande codeerschool uitbreiden met een nieuwe vestiging in Brussel en elk jaar 150 ondernemers uit kansarme milieus helpen. Daarnaast zal de beurs worden gebruikt voor de ontwikkeling van een nieuw opleidingsprogramma van zes maanden rond artificiële intelligentie en gegevensanalyse, zo meldt SchoolIT.

“Het is belangrijk dat we de jongere generaties een manier geven om te investeren in zichzelf,” zegt Ibrahim Ouassari, medeoprichter van MolenGeek. “Nu er meer vaart komt achter het project, zijn we dankbaar dat we opnieuw kunnen rekenen op de daadkracht en kennis waarmee Google zoveel potentiële ondernemers vooruithelpt, die MolenGeek zien als toegangspoort tot de technologiesector en een springplank voor hun toekomstige loopbaan.”

Google-steun

Sundar Pichai, CEO van Google en moederbedrijf Alphabet, was maandag in Brussel en bracht MolenGeek een bezoek om de nieuwe cheque van ruim 200.000 euro persoonlijk te overhandigen. In 2018 investeerde Google al een eerste keer 200.000 euro om de groei van het project te ondersteunen.

MolenGeek ondersteunt de lokale gemeenschap via opleidingen in digitale vaardigheden en ondernemerschap. Sinds de oprichting in 2015 heeft het al 195 ondernemers opgeleid en kansen geboden aan 35 start-ups. Zowat iedereen die bij MolenGeek een opleiding heeft voltooid, heeft een start-up opgericht of een baan in de digitale sector gevonden.

Lees ook: Het succes van Molengeek: ‘Op het internet kan je zelf je eigen toekomst bouwen’. Afgelopen zomer spraken we met Ibrahim Ouassari, medeoprichter van MolenGeek over het ontstaan en succes van het project.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home