Google geeft no-code AI-trainer in de browser meer functionaliteit

google teachable machine

Google heeft Teachable Machine van een upgrade voorzien. Dat is een browserexperiment om de basisprincipes van machine learning te demonsteren, zonder dat er code aan te pas komt.

Teachable Machine werd al in 2017 gelanceerd. De eerste versie kon worden gebruikt om visuele data van je webcam te classificeren. Versie 2.0 is een meer functioneel systeem dat met nieuwe soorten informatie aan de slag kan en de mogelijkheid biedt om je getrainde AI-modellen te exporteren.

Naast beeldinformatie kan de tool voortaan ook worden getraind om audio en lichaamshoudingen te herkennen, zo schrijft The Verge. Gebruikers kunnen hun eigen datasets uploaden, in verschillende categorieën sorteren en hun model lokaal of in de cloud uitvoeren.

Prototyping-tool

Google heeft op die manier Teachable Machine van een simpele webdemo tot een primitieve, maar bruikbare, AI-tool getransformeerd, waarvan de resultaten kunnen worden geïmplementeerd in websites of apps.

In zekere zin kan het worden vergeleken met een amateuristische versie van Cloud AutoML, die gebruikers laat kennis maken met machine learning, en toelaat snelle prototypes in elkaar te boksen, zonder dat er enig programmeerwerk aan te pas komt.

The Verge merkt op dat er reeds verschillende AI-tools bestaan die geen tot weinig programmeerkennis vereisen, maar dat sommige experts hier sceptisch tegenover staan. Ze vrezen dat de kwaliteit van de modellen lager is, omdat de auteurs niet over de geschikte programmeervaardigheden beschikken. Toch lijken deze visuele tools een goed startpunt om snel een prototype te bouwen, dat later nog kan worden verfijnd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home