Google gaat trage websites aanduiden in Chrome

Google Chrome

Google experimenteert met verschillende manieren om trage websites te markeren in zijn Chrome-browser. Dat maakte het bedrijf zelf bekend op zijn Chrome Dev Summit in San Francisco.

Snelheid is een belangrijke factor in de gebruikservaring, zeker op mobiel. Door duidelijk te waarschuwen voor trage websites, wil Google ontwikkelaars motiveren om hier voldoende aandacht aan te besteden en gebruikers behoeden voor slechte webervaringen.

Google pint zich nog niet vast op een deadline voor de nieuwe feature en is nog erg voorzichtig in zijn communicatie, vermoedelijk om te zien hoe webontwikkelaars op de plannen reageren. Momenteel worden verscheidene opties getest. Daarbij wordt gekeken naar verschillende onderdelen van de browser, zoals een splash-scherm, vooruitgangsbalk en contextmenu voor links.

Historische laadtijden

Bedoeling is om te identificeren wanneer sites op zo’n manier zijn geschreven dat ze in het algemeeen langzaam zijn. Daarbij wordt gekeken naar historische laadtijden. In de toekomst kan dit ook worden uitgebreid met een analyse op het niveau van de gebruiker, op basis van het gebruikte apparaat en netwerk.

“We zijn zeer bewust met onze aanpak om de lat te leggen voor wat als een goede gebruikerservaring wordt beschouwd en hopen op iets te landen dat praktisch haalbaar is voor alle ontwikkelaars”, klinkt het in een blogpost van het Chrome-team.

Google onthulde tijdens zijn Chrome Dev Summit ook zijn visie voor de toekomst van Chrome. Die draait rond het mogelijk maken van nieuwe ervaringen op het web, met een nadruk op WebAssembly en Progressive Web Apps.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home