Google Foto’s krijgt tekstherkenning

Google

Google rolt tekstherkenning uit naar zijn Foto’s app. Voortaan kan je een fotobibliotheek doorzoeken op tekst in foto’s, en die tekst vervolgens meteen ook kopiëren.

De Google Foto-dienst wordt nogeens slimmer. Google is volop bezig met de uitrol van OCR-functionaliteit naar de foto-opslagdienst. AI is al sinds het begin één van de grootste pluspunten van Google Foto’s. Zo kan je zoeken op de inhoud van je foto’s (de zee, dieren, auto’s) of op mensen via gezichtsherkenning, al rolt die laatste functionaliteit nog maar net in Europa uit.

Met OCR gaat Google nog een stapje verder. Aangezien je volgens de technologiereus binnenkort kan zoeken op woorden die op je foto’s staan, wil dat zeggen dat de dienst automatisch tekstherkenning uitvoert op al je kiekjes. Zo kan je snel screenshots via je smartphone of andere informatieve foto’s terugvinden. Zodra je een foto hebt geopend, kan je via Google Lens de tekst kopiëren om ergens anders te gebruiken.

Google kondigt de functie aan met het voorbeeld van een wifiwachtwoord. Het idee is dat je snel een foto neemt van een SSID en wachtwoord zoals bijvoorbeeld op de router plakt. Vervolgens kan je dat wachtwoord kopiëren en plakken om snel verbinding te maken met het lokale draadloze netwerk. De functie kan ook van pas komen voor professionelere doeleinden zoals het snel kopiëren van serienummers of productnamen vanop verpakkingen. De uitrol van de functionaliteit gebeurt zoals steeds gefaseerd. Google Foto’s-gebruikers zullen de OCR-capaciteiten de komende dagen en weken zien verschijnen.

Gerelateerd: Dropbox kan eindelijk in de inhoud van je pdf’s en foto’s zoeken

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home