Google AR-microscoop helpt bij detectie kankercellen

microscoop google research

Google Research heeft afgelopen week de allereerste Augmented Reality Microscope (ARM) ontwikkeld die kankercellen in realtime kan weergeven dankzij machine learning. Het moet de lokalisatie van kankercellen vereenvoudigen en fors versnellen.

In een uitgebreide blogpost lanceert Google Research een slimme microscoop die door middel van augmented reality kankercellen in realtime kan tonen aan de onderzoekers. Het detecteren van kankercellen is dikwijls een tijdrovende onderneming door de flinke hoeveelheid aan informatie voor dokters om te analyseren en onderzoeken.

De ARM gebruikt een gemodificeerde lichtmicroscoop met geïntegreerde beeldanalyse en machine learning algoritmes binnen het bereikbare gezichtsveld. Een AR-scherm zit boven de camera dat communiceert met het algoritme om data te tonen van zodra het een probleem vindt.

Het doet in feite exact dezelfde job als de dokter die het onderzoek doet, maar dan beter volgens Google.

Het belangrijkste van al is dat ARM compatibel is met een heleboel bestaande apparaten, waardoor de oplossing goedkoper zou zijn dan je op het eerste gezicht zou denken. Op termijn kan ARM nog verder worden gebruikt om andere ziektes te analyseren zoals bijvoorbeeld malaria.

Wanneer het prototype voor het brede publiek beschikbaar wordt gesteld, is voorlopig nog niet duidelijk. Voor de medische sector hopen we dat Google hierrond snel meer duidelijkheid schept.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home