Gartner voorspelt recordaantal fusies en overnames voor techbedrijven volgend jaar

Volgens Gartner zal het aantal acquisities en fusies binnen de technologiesector volgend jaar een absoluut record bereiken.

De technologiesector zal in 2022 stevig consolideren. Dat voorspelt marktanalysebureau Gartner. De economische onzekerheid als gevolg van de pandemie zou de dreigende kracht zijn voor die evolutie. 2018 was al een recordjaar voor acquisities, waarna de overname-activiteit van bedrijven prompt maar kortstondig terugviel na de uitbraak van de pandemie. Nu herstelt de consolidatiedrang zich en lijkt een recordpiek in 2022 aannemelijk.

Communicatie troef

Het valt volgens Gartner op dat het gros van de acquisities in de techwereld het afgelopen jaar gemaakt werd door private fondsen. De grootste populariteit lag weinig verwonderlijk bij de overnames van communicatie-gerelateerde organisaties. Tijdens de pandemie stelden bedrijven wereldwijd vast dat digitale communicatie essentieel is voor telewerk. Het gros van de acquisities was software-gerelateerd.

De trend zou zich volgend jaar doorzetten. Het veranderende landschap brengt een bijkomende uitdaging voor kleinere spelers met zich mee. De consolidatie van de reuzen verstevigt hun concurrentiepositie, zodat kleine spelers die een overname willen vermijden best op zoek gaan naar strategische samenwerkingen in een poging een mooi ecosysteem aan te bieden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home