Forse uitbreiding aantal apps voor Amazon Alexa

smart speaker alexa

Amazon heeft in 2018 het aantal Alexa Skills met 120 procent zien toenemen. Alexa Skill bevat een riante verzameling van apps, die Amazon’s digitale assistent Alexa meer functionaliteit geven. Begin 2019 zou het aantal beschikbare skills op 56.750 staan.

De skills, die je best kan zien als een soort apps, zijn er in meerdere smaken en vormen en worden gemaakt door derden. Zo kunnen gebruikers Alexa voorzien van nieuwe functies op het gebied van onder meer business & finance, nieuws en het weer.

Alexa Skills staan niet standaard ingesteld. Om hiervan gebruik te maken dient een gebruiker Alexa de opdracht te geven om ze te activeren. Het gebruik ervan is gratis, al laat Tech Republic weten dat het voor bepaalde skills nodig is een abonnement af te sluiten om ze optimaal te kunnen benutten.

Dalende groei

Hoewel een groei van 120 procent genoemd mag worden, is het niets vergeleken met de groei die Alexa Skills in 2017 doormaakten. In de VS alleen al groeide het aantal skills tussen 2017 en 2018 met ruim 266 procent. Toch zijn critici redelijk sceptisch over het grote aantal beschikbare skills. Het aantal skills zou niks zeggen over de kwaliteit van de dienst. Iets dat door Amazon zelf  wordt tegengesproken, aangezien veel mensen niet zouden weten waar ze de minder kwalitatieve apps moeten vinden. Amazon heeft zelf een speciale winkel gemaakt, waar alle apps zijn verzameld en de meest populaire direct zichtbaar zijn.

Met Alexa Skills laat Amazon concurrenten als Apple’s Siri en Microsoft’s Cortana ver achter zich. Beide partijen bieden in zijn geheel geen apps voor hun digitale assistent aan. Google geeft gebruikers wel de mogelijkheid om Google Assistent uit te breiden met apps. Daar gaat het volgens Tech Republic om amper 2000 stuks.

Professioneel gebruik

Alexa Skills is ook een verrijking voor Alexa for Business. Zo kunnen derden onder meer skills bouwen om vergaderruimtes te besturen, slimme thermostaten aan te passen of verlichting in te schakelen.

Praktisch is het belangrijk om te weten dat Alexa nog steeds niet officieel bij ons beschikbaar is. Wie van de diensten van de assistent gebruik wil maken, moet beroep doen op het Engels en Alexa via een omweg activeren. Zodra dat achter de rug is, kan je de spraakassistent wel ten volle benutten.

 

Gerelateerd: Huawei maakt spraakassistent Xiaoyi beschikbaar voor buitenlandse markten

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home