Nieuwe Vlaamse techbeurs moet trots over binnenlandse techbedrijven aanwakkeren

imec

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zet de Flanders Technology and Innovation-beurs op. Door de beurs moet de Vlaming trotser zijn over binnenlandse techbedrijven die veel aanzien hebben in het buitenland.

De namen Imec en VIB doen volgens Jambon bij te weinig Vlamingen een belletje rinkelen. Nochtans genieten deze bedrijven van Belgische oorsprong op globaal vlak naamsbekendheid.

Om de Vlaming wat kennis bij te brengen over deze techbedrijven, lanceert de Vlaams minister-president de Flanders Technology and Innovation-beurs. Hij benoemt de beurs zelf een opvolger van Flanders Technology International, een technologiebeurs die in de jaren tachtig en negentig tweejaarlijks plaatsvond.

Input van burgers

Om de beurs van de grond te krijgen, vraagt de Vlaamse regering aan de burger om vanaf dit najaar deel te nemen aan Living Labs. Het gaat om een soort denktank waar burgers, de economie, de kenniscentra, universiteiten en de overheid brainstormen over maatschappelijke uitdagingen en hen oplossingen.

De Living Labs zullen in heel Vlaanderen opgezet worden. Volgens Jambon moet dat in 2024 resulteren in één beurs per Vlaamse provincie.

Maatschappelijke uitdagingen centraal

Imec werkt zelf al met een Vlaamse instantie rond de maatschappelijke stukken milieu en mobiliteit. Samen met Cegeka lanceerde pasgeleden een project om een Smart Data Space te bouwen. De Vlaamse Regering wil met dergelijk initiatieven van Vlaanderen de Europese koploper maken op vlak van slimme regio’s, slimme steden en IoT.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home