F5 Networks neemt edge-as-a-service start-up Volterra over

F5 Networks

F5 Networks kondigt zijn plannen aan om edge-as-a-service startup Voterra te gaan aankopen. Met deze overname wil F5 Networks zijn aanbod uitbreiden met een nieuw Edge 2.0-platform. De deal heeft een waarde van 500 miljoen dollar en zal in het eerste kwartaal van dit jaar rond zijn. 

Volterra werd in 2017 opgericht en in november 2019 groots gelanceerd. De start-up biedt een service-based infrastructuur platform dat is ontwikkeld om organisaties te helpen bij het verdelen van hun applicaties over de public en private clouds en de netwerkrand. 

Het platform van Volterra helpt DevOps en NetOps teams om hun uitdagingen op het gebied van beveiliging, prestaties en uitvoering te vereenvoudigen door applicaties en data te verdelen over de cloud en cloud edge omgevingen. DevOps teams kunnen dankzij het platform van Volterra een groot aantal applicaties beheren met minder complexiteit. NetOps teams kunnen hun app-to-app netwerken en beveiliging over meerdere clouds vereenvoudigen. 

Binnen de klantenkring van Volterra zien we zowel kleine bedrijven als Fortune 100 bedrijven. Zo maken onder meer Softbank Group, Kindred Group en Net One Systems gebruik van het platform. 

Wat betekent de overname voor F5 Networks?

Dankzij de overname kan F5 Networks zijn aanbod uitbreiden met een nieuw Edge 2.0 open edge platform. Dit platform geeft het bedrijf een nieuwe positie in de markt voor enterprise applicaties. Volgens F5 Networks is het Edge 2.0 platform sterk gericht op beveiliging en is het onbeperkt schaalbaar. 

“De huidige edge oplossingen zijn simpelweg ontoereikend voor de enterprise klanten van vandaag de dag”, zegt François Loch-Donou, chief executive officer bij F5, in een statement. “Het is tijd om ons te bevrijden uit gesloten edge systemen die de problemen met het bouwen, draaien en beveiligen van apps alleen maar in stand houden.”

“Met Volterra zetten we de volgende stap in onze Adaptive Applications visie met een Edge 2.0 platform dat de complexe multicloud realiteit oplost waarmee enterprise klanten geconfronteerd worden. Ons platform zal een SaaS oplossing bieden die de grootste pijnpunten van klanten verhelpt.” Zo vertelt Loch-Donou over de plannen die F5 Networks heeft met Volterra.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home