Ethias bundelt verzekeringsdata in nieuwe tool voor publieke sector

Ethias Urban Data

Onder de noemer Urban Data bundelt verzekeraar Ethias nuttige en relevante schadegegevens, in zowel particulieren als collectiviteiten, om steden en gemeenten te helpen de juiste beslissingen te nemen.

De Urban Data-tool bevat de gegevens van verschillende types incidenten en voorvallen die bij Ethias geregistreerd staan: auto-ongevallen (diefstal, brand, burgerlijke aansprakelijkheid, materiële schade, natuurrampen, enz.), ongevallen op het werk en op de weg van/naar het werk, algemene burgerlijke aansprakelijkheid van steden en gemeenten, brand (diefstal, brand, waterschade, natuurrampen, enz.).

Wie zich nu in de haren krabt hoe dat zit met privacy binnen die tool, stelt Ethias iedereen gerust. Volgens hen gebeurde de samenvoeging van gegevens in overeenstemming met de GDPR-wetgeving op een niveau dat het nooit mogelijk is personen of individuele schadegeval te identificeren.

Het doel van Urban Data? Steden en gemeenten helpen bij het nemen van beslissingen over risicopreventie om de meest gevoelige openbare ruimten op hun grondgebied veiliger te maken.

Functies van Urban Data

Urban Data biedt voor de publieke sector vandaag al onderstaande mogelijkheden:

  • Schadegevallen via geolocatie visualiseren op interactieve kaarten
  • Variatie en evolutie van het aantal schadegevallen in de tijd en op verschillende domeinen
  • Bepalen welk(e) type(s) van schadegevallen het vaakst voorkomen en waar ze zich voordoen
  • De impact evalueren van een verandering die in een specifieke zone is doorgevoerd
  • Gegevens in grafieken omzetten

Op termijn wil het datateam de tool nog verder uitbreiden om externe gegevens toe te voegen zoals de kwaliteit van de ondergrond of weerkundige gegevens. Er wordt zelfs gekeken naar gegevens van andere verzekeraars om die te integreren.

Nicolas Dumazy, Chief Strategy & Data Officer bij Ethias: “Deze dienst is het resultaat van een groeiende datacultuur binnen Ethias en de concretisering van een ambitie om waarde te creëren, vanuit data, voor onze klanten.”

“De gegevens verzamelen, inventariseren, geolokaliseren, de logica van de reportings uitwerken, sleutelen aan de ergonomie … In een paar weken tijd konden we al een eerste versie van de oplossing voorstellen”, zegt Nicolas Dombret, Head of Business Reporting bij Ethias. “Vervolgens zijn we op het terrein gegaan om de eerste indrukken van enkele testklanten te verzamelen zodat we de tool konden finetunen en een reeks nieuwe dimensies, waarnaar vraag was, toe te voegen.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home