Equinix vindt nieuwe CEO bij Google

Equinix

Stoelendans aan de top bij datacenterbedrijf Equinix. De huidige CEO schuift door naar de raad van bestuur, een nieuwe CEO werd gevonden bij Google Cloud.

Equinix kondigt verschuivingen aan binnen zijn C-level en raad van bestuur. De huidige CEO, Charles Meyer, zal de rol van uitvoerend voorzitter opnemen binnen het datacenterbedrijf. Dat betekent ook dat de huidige voorzitter van het bestuur, Peter Van Camp, die functie neerlegt. Hij zal van op de achtergrond binnen een adviserende rol wel betrokken blijven bij het reilen en zeilen van Equinix.

Solliciteren voor de functie van CEO zal maar weinig zin hebben, want Equinix kondigt in het persbericht ook al zijn nieuwe CEO aan. Die luistert naar de naam Adaire Fox-Martin, een vrouw met tonnen ervaring in de technologiewereld. In het verleden was ze actief bij onder meer SAP en Oracle. Sinds 2021 stond ze op de loonlijst van Google, waar ze aan het hoofd stond van het kantoor in Ierland en ook de go-to-market-plannen van Google Cloud in goed banen leidde.

De wijzigingen aan de bedrijfstop zullen tegen het einde van het tweede kwartaal van dit jaar in werking treden. Equinix is één van de grootste datacenterbedrijven ter wereld. Met meer dan 250 datacenterfaciliteiten, verspreid over 33 landen en vijf continenten, biedt het bedrijven ruimte, hardware en breedband om gegevens op te slaan en werklasten in de cloud uit te voeren. Zoals zoveel bedrijven wil het bedrijf munt slaan uit de snelgroeiende AI-ontwikkelingen. Aan de nieuwe CEO dus om dat traject mee te begeleiden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home