Edpnet zet in op mobiel aanbod met overname Galaxy Group

Edpnet

Telecomprovider Edpnet neemt Galaxy Group over. Die onderneming, zowel actief in België als in Nederland, heeft onder andere heel wat mobiele expertise aan boord die Edpnet wil gebruiken om de eigen diensten te versterken.

Edpnet neemt de Galaxy Group over. Die bestaat uit Galaxy Mobile Solutions BVBA in België, en Galaxy Business Networks en All IP Europe in Nederland.

Edpnet en Galaxy zijn al enkele jaren partners. De overname past in het strategische groeiplan van Edpnet. In België wil de provider met de toevoeging van Galaxy vooral zijn mobiel aanbod een duw in de rug geven. In Nederland mikt het bedrijf op een versnelling van de groei.

Volledige integratie

Galaxy wordt op termijn volledig geïntegreerd in Edpnet. Bestaande Galaxy-klanten blijven van hun vertrouwde dienstverlening genieten en in Nederland behoudt Galaxy de eigen kantoren.

Tomas Cautereels, die in 2013 de Belgische tak van Galaxy opstartte, wordt Business Developer Mobile bij Edpnet. In Nederland krijgt Corine Drosterij, de huidige COO van de Galaxy Group, de functie van Managing Director.

Edpnet is op de Belgische markt een kleine maar gekende speler, die al sinds 1999 meedraait. De provider profileert zich als een betaalbaar alternatief voor de grote namen, en richt zich zowel op de zakelijke als de consumentenmarkt. Traditioneel beperkte het zakelijke aanbod van Edpnet zich tot verschillende smaakjes van vDSL-verbindingen, al dan niet met vaste telefonie inbegrepen. De kans dat dit aanbod in de toekomst een mobiel kantje krijgt, lijkt nu groot.

Gerelateerd: Proximus heeft nu 14 operatoren op zijn glasvezelnetwerk

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home