Easi breidt portfolio uit met overname ERP-oplossing Tailorfit 

De Belgische IT-dienstverlener Easi heeft de intellectuele eigendomsrechten van Tailorfit verworven. Deze overname breidt het softwareaanbod van Easi verder uit en werd in september 2024 officieel van kracht.

Easi deed de voorbije jaren verschillende overnames om hun aanbod te vergroten. Zo breidde het IT-bedrijf vorig jaar nog uit in Luxemburg met de overname van Kozalys. Nu ziet Easi veel potentieel in Tailorfit, een ERP-oplossing gespecialiseerd in de mode-industrie, dat aan het portfolio van het bedrijf wordt toegevoegd.

Tailorfit biedt uitgebreide functies zoals een gedetailleerde bill of material-functionaliteit, waarmee elk component tijdens zijn volledige levenscyclus kan worden getraceerd. De software bevat ook een geavanceerde kostentool. Raf Hernalsteen, Business Unit Director bij Easi, benadrukt dat deze functies van Tailorfit een sterke aanvulling vormen op Easi’s bestaande Adfinity-software.

Operationele teams

Easi benadrukt dat het al over de operationele teams beschikt om de ondersteuning van Tailorfit soepel te laten verlopen. De software wordt gehost op Cloud2be, een eigen cloudoplossing van Easi. De overname past binnen de kernactiviteiten van Easi, dat zich richt op de verkoop, het onderhoud en de optimalisatie van software.

Toekomstplannen en integratie

Volgens co-ceo Thomas Van Eeckhout wil Easi de continuïteit voor bestaande klanten van Tailorfit waarborgen. In 2025 plant het bedrijf nieuwe overeenkomsten voor de software. Een groot deel van de huidige Tailorfit-klanten maakt al deel uit van het Easi-ecosysteem, wat volgens Van Eeckhout een soepele overgang moet garanderen.

lees ook

XDR voor kmo’s: wat is het en waarom heb je het nodig? 

Op de middellange termijn plant Easi om de software ook buiten de mode-industrie in te zetten, in sectoren waar productontwikkeling en productie essentieel zijn. In combinatie met Adfinity kan Easi op die manier een totaaloplossing aanbieden voor diverse industrieën.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home