Data, betaling en RPA voeren Cloud Top 100 van Forbes aan

cloud netwerk

Forbes publiceert zijn jaarlijkse Cloud Top 100. De lijst illustreert hoe breed de toepassingen van de cloud zijn, al is databeheer een duidelijke rode draad. De top drie bestaat echter uit twee organisaties die met iets anders bezig zijn.

De Cloud Top 100 van Forbes rangschikt private cloudondernemingen op basis van hun waarde, cultuur, groei, verkoop en marktdominantie. De jaarlijkse lijst wordt dit jaar aangevoerd door dataspecialist Snowflake. Dat bedrijf biedt een platform dat alle kritieke dataworkloads binnen een onderneming moet ondersteunen. Het zal meteen de laatste keer zijn dat Snowflake in de Top 100 staat, aangezien het bedrijf publiek gaat. Een tweede plaats is weggelegd voor betalingsspecialist Stripe, dat ondernemingen van een totaalplatform voorziet waarmee ze onder andere webwinkels of abonnementssystemen kunnen regelen.

Automatisering

Een opvallende derde plaats is voor RPA-specialist UiPath. Forbes merkt op dat de lijst wordt aangevoerd door ondernemingen die andere bedrijven helpen om functioneel te blijven tijdens deze uitdagende periode. UiPath zorgt er met RPA voor dat organisaties heel wat generische taken kunnen automatiseren, zodat personeel vrij komt om belangrijker en nuttiger werk te verrichten. UIPath gaat Automation Anywhere voor. Die andere RPA-specialist moet tevreden zijn met plaats 20.

Dat Uipath zo hoog scoort, toont aan dat RPA vandaag een volwassen technologie is die heel wat concrete meerwaarde kan bieden. Dat analyseerden we eerder nog in dit stuk: Snel en betaalbaar automatiseren in tijden van crisis: de kracht van RPA. Op plaats vier staat HashiCorp, dat zich ook bezig houdt met automatisering.

Het cloudlandschap wordt verder echter gedomineerd door bedrijven die focussen op de analyse en het beheer van data. Denk maar aan Databricks en Confluent op plaats zes en zeven. De top 100 wordt verder doorspect met ondernemingen uit erg diverse sectoren zoals de bouw, retail en design. Dat illustreert dan weer dat de cloud een tool is die zowat in elke industrie meerwaarde kan brengen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home