D-Wave en NEC bouwen hybride kwantumapplicaties

d-wave kwantum quantum cpu

D-Wave Systems gaat samen met de Japanse industriële gigant NEC hybride apps en services bouwen. Die moeten werken op een combinatie van krachtige NEC-supercomputers en kwantumsystemen van D-Wave. 

Bovendien heeft NEC 10 miljoen dollar geïnvesteerd in D-Wave, dat hierdoor volgens TechCrunch inmiddels ruim 204 miljoen dollar aan financieringen heeft weten op te halen.

Volgens Alan Baratz, Chief Product Officer en EVP van R&D bij D-Wave, heeft het bedrijf veel zaken kunnen doen in Japan. De omvang van de deal zou voordelen opleveren om de technologie nóg verder te ontwikkelen. “Onze samenwerking met wereldwijde pionier NEC is een belangrijke mijlpaal in het nastreven van volledig commerciële kwantumtoepassingen”, aldus Baratz, die per 1 januari 2020 aantreedt als de nieuwe CEO van D-Wave.

Combinatie klassieke en kwantumsystemen

De deal tussen beide partijen omvat een drietal elementen. Zo komen D-Wave en NEC samen om hybride diensten te ontwikkelen, die de supercomputers van NEC en andere klassieke systemen combineren met de kwantumtechnologie van D-Wave.

Men hoopt door klassieke en kwantumsystemen te combineren, dat er betere prestaties tegen lagere kosten worden gecreëerd. Anders dan wanneer je vergelijkbare computing zou uitvoeren op een strikt klassiek systeem.

Bovendien gaan beide bedrijven samenwerken met NEC-klanten om applicaties te bouwen die zouden profiteren van de hybride aanpak. Ook wordt NEC een geautoriseerde wederverkoper van D-Wave cloudservices.

Commerciële kwantumcomputing

NEC wil volgens zijn executive vice president en CTO, Motoo Nishihara, manieren vinden om commerciële kwantumcomputing verder te ontwikkelen. Het Japanse bedrijf beweert ’s werelds eerste kwantumbit-apparaat reeds in 1999 te hebben gedemonstreerd.

“Kwantumcomputing-ontwikkeling is van cruciaal belang voor de toekomst van elke branche, om de meest complexe problemen van vandaag op te lossen. Hybride toepassingen en betere toegang tot kwantumsystemen zullen ons in staat stellen om echt commerciële kwantumoplossingen te realiseren”, aldus  Nishihara.

De kersverse deal tussen NEC en D-Wave moet bedrijven helpen om dat doel te bereiken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home