Combell en TransIP fuseren onder nieuwe naam: team.blue

team blue

Het Nederlandse hostingbedrijf TransIP kondigde een maand geleden aan dat het fuseert met het Belgische Combell. Nadat beide partijen toestemming hebben gevraagd bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), communiceren beide partijen vandaag hun nieuwe naam: team.blue.

De twee bedrijven moesten toestemming vragen voor de fusie, omdat ze niet te groot mogen worden. Als bedrijven te groot worden, kunnen ze namelijk de concurrentie gaan belemmeren. Vandaag is de kogel door de kerk en mogen beide partijen officieel fuseren.

TransIP werd in 2003 door Ali Niknam opgericht. Niknam is ook bekend als CEO en oprichter van de digitale bank bunq. In 2016 werden aandelen in de hostingpartij verkocht aan een Zweedse investeringsmaatschappij, maar een jaar later kocht Niknam die aandelen weer terug. Aanleiding was “verschillen in mening over de strategie”. Vorig jaar nam het bedrijf IT-Ernity over.

Unicorn

Combell werd in 1999 opgericht en heeft volgens LinkedIn tussen de tweehonderd en vijfhonderd werknemers. Combell heeft ook een vestiging in Nederland. De webhoster heeft bijna 800.000 klanten. Naar eigen zeggen worden drie op de vijf Belgische websites door Combell gehost. In Nederland zou dat één op de vijf zijn.

Nu de fusie rond is, heeft team.blue een gezamenlijk klantenportfolio van 1,2 miljoen klanten en telt het bedrijf 600 medewerkers. De waardering zou na de fusie meer dan een miljard dollar waard moeten zijn volgens team.blue. Hiermee is het het tweede techbedrijf in België die de unicorn-status bereikt na Collibra.

Gerelateerd: Combell doet tweede overname op één week tijd

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home