Coinbase zet nieuwe stap om de ‘Google van cryptomunten’ te worden

Coinbase, de cryptovaluta exchange, lanceert een venture fonds. Hiermee hoopte het een ​​’open financieel systeem voor de wereld’ te creëren. Voorlopig zal het niet investeren in beveiligingstokens.

Coinbase, het cryptocurrency tradingplatform waarvan de waarde geschat wordt op 1,6 miljard dollar, lanceert een venture fonds dat zal beleggen in bedrijven die de financiële wereld veranderen. Coinbase Ventures biedt “financiering aan veelbelovende bedrijven in een vroeg stadium die de teams en ideeën hebben om het op een positieve, zinvolle manier vooruit te kunnen helpen,” volgens een blogpost van het bedrijf. “Hier bij Coinbase zijn we vastbesloten om een open financieel systeem voor de wereld te creëren.”

De algemeen directeur van het bedrijf, Dan Romero, vertelde onlangs aan Becky Peterson van Business Insider dat ze hopen dat het bedrijf zal uitgroeien tot eentje die alle aspecten van crypto omvat. “We proberen een Google-achtig bedrijf te bouwen voor de cryptocurrency-ruimte,” zei Romero toen.

Daarnaast lanceert Coinbase ook Custodian waarmee het de cryptomarkt wil schalen tot een ‘State Street of Cryptocurrency’. Hiermee willen ze klanten de mogelijkheid geven om hun cryptomunten bewaren aan hetzelfde veiligheidsniveau als klassieke banken. De dienst zou enkel beschikbaar zijn voor klanten met minstens 10 miljoen dollar aan cryptomunten.

Coinbase is een van grotere spelers op de cryptomuntenmarkt. Het begon in 2014 met het aanbieden van zijn diensten aan Wall Street-bedrijven via zijn GDAX-tradingplatform.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home