Cloudflare blijft beperkt actief in Rusland en verhoogt de bescherming van klanten

Cloudflare

Cloudflare kondigt aan actief te blijven in de Russische markt, al beperkt het bedrijf wel zijn activiteiten in het land. Verder kondigt het bedrijf aan enkele aanpassingen door te voeren om gebruikersgegevens van Oost-Europeanen veilig te houden.

Cloudflare vindt het geen goed idee om activiteiten in Rusland volledig op te schorten. Volgens het bedrijf moet er net een goede internetverbinding voorzien worden in Rusland, zodat Russen niet afgesloten worden van de buitenwereld. Anders zouden Russen kwetsbaarder zijn voor de geldende censuurwetten, oordeelt het bedrijf.

lees ook

ICANN gaat niet in op het verzoek van Oekraïne om Russische domeinnamen te verwijderen

Het bedrijf neemt wel enkele maatregelen, om te voldoen aan de aangekondigde sancties tegen Rusland: “We hebben de betaalde toegang tot ons netwerk en onze systemen in de nieuwe, uitgebreid gesanctioneerde regio’s afgesloten. En we hebben alle klanten uitgesloten waarvan we vaststelde dat ze benoemd werden in de sancties, inclusief die met betrekking tot Russische financiële instellingen, Russische beïnvloedingscampagnes en de aan Rusland gelieerde regeringen van Donetsk en Luhansk”, schrijft Matthew Prince, bestuursvoorzitter van Cloudflare.

SSL-technologie

Het bedrijf is wel bijzonder oplettend voor mogelijke cyberaanvallen. Cloudflare verwijdert daarom alle encryptiesleutels die ondergebracht worden in datacenters in Oekraïne, Rusland en Belarus en toebehoren aan klanten. Als alternatief stapt het bedrijf over naar zijn Keyless SSL-technologie.

Door de technologie hebben klanten nooit de hoogste beveiligingssleutel zelf in handen. De technologie laat organisaties terugvallen op cloudaanbieders voor de versleuteling. Als organisatie krijg je enkel sessiesleutels in handen, die éénmalig te gebruiken zijn.

Hulp bij cyberbeveiliging

Tot slot deelt het bedrijf mee dat het helpt de cyberbeveiliging van Oekraïne te versterken. Aan het begin van de invasie werd er vanuit Rusland ook ingezet op aanvallen in de digitale wereld. Zo werden bijvoorbeeld DDoS-aanvallen gelanceerd tegen verschillende noodzakelijke instellingen in Oekraïne en deze DDoS-aanvallen tegenhouden, is net de specialiteit van Cloudflare. Momenteel ondersteunt Cloudflare de beveiliging van de online-omgeving van 60 organisaties in Oekraïne.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home