Cisco neemt Armorblox over en versterkt cybersecurity met AI

cisco

Netwerkgigant Cisco Systems Inc. kondigt de overname van startup Armorblox Inc. aan, gespecialiseerd in cybersecurity en dan vooral van data en e-mail.

Om hun cybersecurity te versterken met generatieve AI neemt netwerkspecialist Cisco het jonge bedrijf Armorblox over. Die startup is gespecialiseerd in cybersecurity, vooral op het vlak van databescherming en de beveiliging van e-mail.

Implementatie

Met deze overname beschikt Cisco over de capaciteiten van Armorblox inzake generatieve kunstmatige intelligentie en grote – natuurlijke – taalmodellen. In een blog rond de overname, looft Cisco-topman Raj Chopra hen als pioniers in het gebruik van deze technologieën op het vlak van risicomanagement.

De bedoeling is om deze verworven capaciteiten in te zetten voor de bescherming van e-mail en andere online communicatie, van zijn cloud en van verschillende kantoorapplicaties. Volgens Chopra kan de technologische kennis van Armorblox helpen bij het inschatten van mogelijke aanvallen, snellere dreigingsdetectie en algemeen om een goed securitybeleid efficiënter op te volgen.

Veiligheid staat al langer vetgedrukt in de agenda van Cisco, in april van dit jaar lanceerde het bedrijf bijvoorbeeld nog zijn eigen XDR-systeem.

lees ook

Kan een netwerkspecialist zoals Cisco ook beveiligingsexpert zijn?

Cisco zit de laatste tijd trouwens ook niet stil wat betreft het gebruik van AI op andere vlakken. Recent versterkte het nog zijn videoplatform Webex met een dosis kunstmatige intelligentie.

De technologie

Armorblox gebruikt AI en zijn taalmodellen om duizenden signalen te analyseren, waaronder het gedrag en identiteit van gebruikers en de inhoud en context van digitale communicatie. Hoofddoel is om de e-mail van de werknemers in een bedrijf te vrijwaren van zaken als phishing of gelijkaardige cyberaanvallen Daarnaast doet het bedrijf ook aan databescherming.

De financiële kant van de overname werd nog niet bekendgemaakt, maar Cisco verwacht dat de deal volledig rond is tegen het vierde kwartaal, in juli.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home