Cisco koopt app-monitoring start-up Epsagon voor 500 miljoen dollar

cisco

Cisco kondigt aan de Israëlische start-up in applicatiebeheer Epsagon over te nemen voor 500 miljoen dollar. Op die manier breidt het bedrijf zijn portfolio uit met moderne microservices.

Cisco koopt voor 500 miljoen dollar het Israëlische Epsagon over. Zo wil het bedrijf bijdragen aan zijn groeiende portfolio in applicatiebeheer en focussen op microservices. Eerder nam Cisco ook al AppDynamics over voor 3,7 miljard en ThousandEyes voor 1 miljard dollar om in te zetten op het monitoren van apps.

Containers

Met de overname van Epsagon wil het bedrijf focussen op het beheren van meer moderne applicaties in containers en Kubernetes. De start-up biedt namelijk oplossingen zodat deze workloads van naald tot draad beheerd kunnen worden. We hebben het dan over het traceren van data en statistieken, wat door de veranderlijke aard van containers niet altijd makkelijk verloopt.

Eén tool, verschillende taken

Cisco wil inzetten op één monitoring tool voor verschillende taken. Zo kunnen bedrijven teams context laten delen, inzetten op uitstekende digitale ervaringen en hun kosten, veiligheid, prestatie en omzet optimaliseren.

De digitale ervaring is erg belangrijk voor Cisco, gezien het falen van een applicatie een impact heeft op de rest van het bedrijf en de klanten. Hierdoor kan de klantendienst onder druk komen te staan, en het team dat het probleem moet oplossen. In het slechtste geval raakt een bedrijf zo klanten kwijt, alsook zijn goede reputatie.

Wanneer de monitoringtool ook een waarschuwingstaak op zich neemt, kan het helpen voorkomen dat een toepassing faalt. Is het al te laat, kan de multifunctionele tool de oorzaak helpen opsporen en de applicatie weer op de benen krijgen.

lees ook

Cisco breidt hybride cloudprogramma uit met nieuwe technologie

De uitdaging voor Cisco zal dus het integreren van Epsagon in de bestaande componenten van zijn portfolio zijn. Hoe het een alles-in-één tool zal ontwikkelen, is voorlopig nog een raadsel. De deal zal later dit jaar pas volledig rond zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home