Cisco koopt Dashbase om AppDynamics te verbeteren

Cisco
rhdr

Cisco kondigt aan dat het events en logs analytics-startup Dashbase gaat kopen. Met de software van Dashbase kunnen bedrijven logdata genereren uit meerdere real-time communicatieomgevingen. Cisco wil de software gebruiken om zijn AppDynamics platform te verbeteren. 

AppDynamics is een platform voor het monitoren van applicaties en werd in 2017 overgenomen door Cisco. Inmiddels heeft het platform een centrale rol gekregen in het applicatie observability aanbod van Cisco. 

De observability markt groeit enorm snel. De markt draait om het monitoren van applicaties door data te halen uit logs, metrics, sporen en events. Beheerders kunnen zo achterhalen wat de hoofdoorzaak is van een probleem dat zich voordoet. Dat zorgt voor een snellere en effectievere oplossing voor problemen.

AppDynamics-gebruikers krijgen makkelijker toegang tot data

Linda Tong, general manager van AppDynamics schrijft in een blogpost over de overname dat de technologie van Dashbase gaat helpen om zichtbaarheid te versterken en data vanuit verschillende domeinen te verzamelen. Simpeler gezegd: het helpt AppDynamics gebruikers om makkelijker toegang te krijgen tot hun data verspreid over verschillende technologieën, gebruikers en domeinen. 

Dankzij de tools van Dashbase kan Cisco de ondersteuning voor metrics, events, logs en sporen verbeteren. Dat draagt bij aan betere processen in AppDynamics voor het onderzoeken en oplossen van problemen. “Dashbase stelt klanten in staat om bredere en meer unieke bronnen van data te ondersteunen in de cloud en traditionele omgevingen in een schaalbare en goed presterende omgeving. Dat geeft klanten een beter inzicht in prestatieproblemen”, vertelt Tong. 

Enterprises willen meer inzicht in hun applicaties

De afgelopen jaren is AppDynamics een belangrijk onderdeel geworden van het Cisco portfolio. Het platform is de basis binnen Cisco voor het ondersteunen van enterprises die hun applicaties overzetten naar een multicloudarchitectuur. 

Holger Mueller van Constellation Research vertelt aan SiliconANGLE dat enterprises meer dan ooit behoefte hebben om te weten wat er precies gebeurt op hun computer. “Dashbase maakt AppDynamics een krachtigere tool voor enterprises om inzicht te krijgen in hun applicatie omgevingen. Het verbetert ervaringen voor zowel de klant als de medewerker”, legt Mueller uit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home