Cisco doet duurste aankoop ooit met overname van Splunk

cisco

Netwerkspecialist Cisco heeft een overname aangekondigd van Splunk, gespecialiseerd in cybersecurity via datamonitoring en -analyses.

Er komt een nieuwe softwaregigant aan: Cisco Systems heeft de overname aangekondigd van Splunk Inc. en boost zo zijn cybersecuritymogelijkheden. De deal is 157 dollar per aandeel waard, wat de totale som op zo’n 28 miljard dollar brengt.

Constante groei

Met deze transactie kunnen beide bedrijven hun klanten verbeteren wat betreft detectie en preventie van potentiële dreigingen, volgens Cisco. Dat moet bedrijven veiliger en meer veerkrachtig maken.

De combinatie van Cisco en Splunk kan beschouwd worden als een nieuwe reus op gebied van AI in cybersecurity en dataverwerking. Deze evolutie is al even bezig, in juni versterkte Cisco zijn mogelijkheden op gebied van AI-gedreven cybersecurity al met de overname van Armorblox. De vraag of Cisco naast netwerkspecialist ook een securitybedrijf kan zijn, die is hiermee nu wel echt positief beantwoord.

lees ook

Cisco en Nutanix bouwen samen aan hybride multicloud

Praktische details

De transactie zou afgerond moeten zijn om het derde kwart van kalenderjaar 2024 af te sluiten. Ze is al unaniem goedgekeurd door beide raden van bestuur. Splunk-CEO Gary Steele vervoegt het Executive Leadership Team dat bij Cisco rechtstreeks rapporteert aan CEO Chuck Robbins.

Cisco verwacht bovendien dat de deal positief is wat cashflow betreft. Het bedrijf ziet in de nabije toekomst dan ook een stijging van zijn inkomsten, met deze overname.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home