Chrome 70 logt Gmail-account niet langer automatisch in

chrome

Zoekmachine Google heeft Chrome 70 gelanceerd. Aan de nieuwste versie van de browser is onder meer het Chrome-instellingspaneel ‘Allow Chrome sign-in’ toegevoegd, waardoor gebruikers voortaan zelf kunnen bepalen hoe de browser zich gedraagt wanneer ze zich aanmelden bij een Google-account. 

Vorige maand lag Google nog onder vuur, omdat de internetreus zonder toestemming van gebruikers de browsegeschiedenis zou registreren, wanneer gebruikers zich bij een Google-website hadden aangemeld. Iets dat Google altijd heeft ontkend.

Het nieuwe Chrome-inlogsysteem is standaard ingeschakeld, maar gebruikers kunnen deze naar behoefte uitschakelen. In dat laatste geval gedraagt Chrome 70 zich zoals de versie vóór Chrome 69, waar gebruikers door de mogelijke registratie van de browsergeschiedenis onlangs nog zeer kritisch over waren. Wanneer uitgeschakeld is het mogelijk in te loggen op een Google-website, zonder automatisch ingelogd te zijn op een Chrome Sync-account.

Wanneer gebruikers Allow Chrome sign-in ingeschakeld laten, gedraagt de nieuwe versie zich als Chrome 69. Aanmelden bij Gmail of YouTube betekent in dit geval dat je ook automatisch wordt aangemeld bij Chrome’s Sync-account.

Vrachtwagen vol nieuwe opties

Naar eigen zeggen is Chrome 70 voorzien aan een vrachtwagen vol nieuwe- en verbeterde opties. Zo is er een synchronistatiestatus toegevoegd, is de definitieve versie van de TLS 1.3-standaard geïnstalleerd en bevat het onder meer twee updates voor Web Authentication API. Dit maakt het voor ontwikkelaars mogelijk voortaan ondersteuning te bieden voor authenticatie via de touchID en Android-vingerafdruksensor van macOS.

Verder ondersteunt de Chrome 70 de nieuwe AV1-videocodec, wordt Chrome op volledig scherm afgesloten wanneer een website een dialoogvenster of pop-up weergeeft en experimenteert de internetreus met een Shape Detection API voor Shape. Een mogelijkheid om gezichten, barcodes en tekst in afbeeldingen of webcam-feeds te detecteren en identificeren zonder in te leveren op browserprestaties.

Security

Chrome 70 biedt verder bestanden voor drieëntwintig beveiligingsproblemen, waaronder een sandbox-escape veroorzaakt door de AppCache-functie van Chrome en een beveiligingslek met betrekking tot het uitvoeren van externe code in V8, de JavaScript-engine van Chrome. Symantec SSL-certificaten worden door Chrome 70 nog steeds ondersteund. Van het oorspronkelijke idee om deze certificaten te wantrouwen, is Google afgestapt toen er geen verdere validatieproblemen optraden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home