Chipmaker Ampere gaat naar de beurs

ARM-specialist Ampere bereidt zich voor op een IPO. Die voorbereiding verloopt vertrouwelijk en kan suggereren dat het eigenlijke plan van het bedrijf een overname is.

Ampere start een vertrouwelijke procedure bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een beursgang. Normaal geven organisaties in voorbereiding van zo’n IPO gegevens over financiële prestaties en operaties prijs, maar Ampere kiest er ietwat verrassend voor om dat niet te doen. Dat is soms een indicator die aangeeft dat de IPO niet echt zal doorgaan, maar er eerder een overname in het verschiet ligt.

ARM in de cloud

Ampere maakt op ARM gebaseerde chips en richt zich daarmee op de servermarkt. Oracle heeft een groot belang in het bedrijf en gebruikt zelf de Altra-CPU’s van Ampere in zijn cloudaanbod. Hoe groot het belang van Oracle in Ampere is, is niet helemaal duidelijk. Het bedrijf zou 20 procent tot 50 procent van de onderneming bezitten. Ook Microsoft keek al naar Ampere voor zijn Azure-cloud.

lees ook

Van telefoon over laptop tot server: geniet ARM binnenkort de voorkeur boven x86?

Een beursgang zou Ampere de nodige fondsen opleveren om verder te evolueren. ARM wint aan belang in servers en zeker in de cloud, waar de efficiëntere architectuur cloudproviders in staat stelt om hun energieverbruik en CO2-uitstoot te doen dalen. Wat de precieze plannen voor de IPO ook zijn, het lijkt erop dat Ampere klaar is om naar een volgende fase te evolueren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home