Check Point neemt Perimeter 81 over voor 490 miljoen dollar

check point

Check Point haalt met Perimeter 81 een Security Service Edge (SSE)-bedrijf in huis met 3.000 klanten wereldwijd en 200 medewerkers.

Met de overname van Perimeter 81 wil een snellere, veiligere SSE-oplossing op de markt brengen. Hiermee wil het de acceptatie van veilige toegang voor externe gebruikers, sites, cloud, datacenters en internet versnellen. Check Point verwerft Perimeter 81 voor ongeveer 490 miljoen dollar, op een cash- en schuldenvrije basis.

Perimeter 81, gelanceerd in 2018 met een team van meer dan 200 medewerkers, bedient meer dan 3.000 klanten wereldwijd. Het bedrijf biedt een reeks mogelijkheden, waaronder Zero Trust Access, volledige mesh-connectiviteit tussen gebruikers, filialen en applicaties. Volgens Check Point kan de SSE-oplossing snel worden geïmplementeerd: één uur is genoeg.

Check Point is van plan de mogelijkheden van Perimeter 81 te benutten en deze te integreren in de architectuur van Check Point Infinity. Het uiteindelijke doel is om een uniforme beveiligingsoplossing te bieden voor het netwerk, de cloud en externe gebruikers.

“Met de komst van hybride werk en de opkomst van cloudtransformatie neemt de vraag naar beveiligingsdiensten die zich buiten de netwerkperimeter uitstrekken toe”, zegt Gil Shwed, CEO van Check Point. “Door gebruik te maken van de mogelijkheden van Perimeter 81 en deze te integreren in het Check Point Infinity-platform, gaan we door met onze visie om de beste beveiliging te bieden door middel van uitgebreide, samenwerkende en geconsolideerde oplossingen.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home