‘CEO’s met technische achtergrond hebben meer kans op succes’

digital transformation

Leidinggevende functies, zoals die van CEO, zouden moeten worden ingevuld door profielen met een technologische achtergrond als organisaties succesvoller willen zijn. Die mening zijn bijna driekwart van de bedrijfsleiders in EMEA toegedaan volgens onderzoek van Vanson Bourne in opdracht van VMware.

Voor het onderzoek werden eerder dit jaar 2.250 respondenten bevraagd, waaronder 750 zakelijke besluitvormers, 750 IT-besluitvormers en 750 app-ontwikkelaars. Alle deelnemers zijn afkomstig van EMEA-organisaties met ten minste 500 werknemers in private en publieke sectoren.

Uit de rondvraag blijkt dat wanneer medewerkers met een technische achtergrond leiderschapsrollen krijgen, dit belangrijke waarde kan toevoegen aan de gehele organisatie. De helft van de bedrijfsleiders (50%) spreekt over een verbeterde efficiëntie in de hele organisatie, 42 procent zit verhoogde bedrijfsprestaties, 40 procent meer innovatiepotentieel en meer dan een derde (37%) spreekt over betere klantenervaringen.

“Bedrijfsleiders hebben nog nooit zoveel verandering meegemaakt. Leiders met kennis van technologie, die begrijpen hoe applicaties hen kunnen helpen zich aan te passen aan marktomstandigheden en hun toekomstige prestaties en flexibiliteit vorm te geven, hebben een echt voordeel. Driekwart van de bedrijfsleiders wereldwijd is het erover eens dat een ’technology inside’ skillset succesvol zal zijn”, aldus Ed Hoppitt, Director of Apps and Cloud Native Platforms bij VMware EMEA.

Bron: VMware

Moderne applicaties

De resultaten van het onderzoek schuiven daarnaast ook het belang van moderne applicatie-ontwikkeling naar voor. Zeker te midden van de enorme disruptie als gevolg van de coronacrisis, die we momenteel meemaken. Bedrijven moeten zich snel kunnen aanpassen aan de veranderende marktdynamiek en nieuwe bedrijfsmodellen.

De pandemie benadrukt volgens respondenten de voordelen van gemoderniseerde applicaties om prestaties en flexibiliteit te verbeteren. Van het vermogen om werknemers op afstand te laten werken (57%) over het voortdurend pushen van updates (39%) tot het garanderen van een betrouwbare uptime (37%).

“Van tientallen miljoenen mensen en studenten die nu thuis werken en leren, tot overheden die binnen enkele maanden contact tracing-apps maken, tot banken die kunnen schalen om aanzienlijke inkomstenstromen te bieden, tot organisaties en retailers die digitale opties voor hun platform bekijken. Deze pandemie heeft een decennium aan digitale transformatie veroorzaakt in een paar maanden tijd”, besluit Hoppitt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home